Annons

Starka pågar och en tös skördade USM-medaljer

Det finns gott om starka pågar och töser i Landskrona. Vid helgens USM i tynglyftning i skånska Vinslöv tog Landskrona Atletklubb med sig en knippe medaljer hem. Bäst gick det för 15-årige Hugo Brodin som tog guld i ryck, stöt och sammanlagt i klass 56 kg. Hans jämnårige kamrat Albin Leo blev bronsmedaljör i 77 kilos klassen.

Redan under lördagen fick Landskrona en silvermedaljör. Det genom blott 11-åriga Hanna Brodin som fick kliva upp på prispallen. Idag har klubbens ordförande Patrik Helgesson skickat en intervju med den starka tösen.

Annons
 

Namn: Hanna Brodin
Ålder: 11 år
Klubb: Landskrona Atletklubb

Hur känns det att ha tagit silvermedalj i USM?
– Det känns bra, det är en bra känsla att ha tagit silver i USM, det är en mäktig känsla.

På vilket sätt känns det bra?
– SM är stort. Det är hela Sverige, det känns coolt att komma två i min viktklass.

Hur har du tränat inför tävlingen?
– Jag tränar två gånger i veckan på LAK. Vi har tränat mer ryck och stöt de sista veckorna. Jag har känt mig lite osäker på att behöva gå in på 21 kg på rycket då det är ingångsvikten men man får pusha sig själv, det är bara en siffra och du klarar det lätt.

Du satt personligt rekord idag på rycket, hur kändes det?
– Såklart det kändes bra! Det var en skön känsla att klara det för jag var lite osäker på 21:an och så klarade jag 23 kg, det känns helt fantastiskt.

Hur upplevde du dina lyft i ryck?
– 21 kg det kändes bra, lätt och skönt att ha klarat av det, detta var mitt personbästa fram tills idag.  Andra rycket på 23 kg kändes rätt så lätt, det kändes skönt med pers och att det blev godkänt. Tredje ryckförsöket på 24 kg var egentligen inget ryck då det blev lite tyngre och jag klarade inte hela vägen men sånt händer. Det kändes fortfarande bra efter de andra rycken.

Hur upplevde du dina lyft i stöt?
– Första stöten gick jag in på 25 kg och det kändes bra att ha klarat av det och att kunna höja till en högre vikt. Andra stöten blev tyngre, 28 kg,  jag fick kämpa lite mer, fast jag klarade det. Sista stöten ville jag prova på 30 kg. Det var helt enkelt för tungt, jag hade i alla fall vändningen så halva stöten var godkänd men jag orkade inte att stöta.

Hur var tävlingen?
Den har varit rolig men samtidigt lite nervöst. Det har varit roligt att sitta med min familj och vänner från klubben och att få snacka, ha roligt och skratta. Dagen har varit bra. De andra lyftarna har varit så duktiga, riktiga fighters, kämpat och haft otroligt fina lyft.

Hur var coachningen och domarna på flaket?
– Coachningen var helt enkelt jättebra. Jag vill tacka BilAl för en bra coachning. Domarna var helt rättvisa. De var duktiga.

Hur upplever du kraven från dina föräldrar?
De har inga speciella krav på mig. De vill bara att jag ska göra mitt bästa och gå in och ha kul! De ger mig förslag på ingångsvikter och de pushar mig bra och ger mig ett bra stöd. De är stolta hur det än går. Och om allt går åt skogen så pushar de mig att nästa gång så går det bättre.

Vad har du för krav på dig själv?
– Jag vet inte om jag har något krav men jag har ett mål och för att nå målet  pushar jag mig själv att jag kan klara detta. Det är bara en siffra som sagt.

Vad är då ditt mål?
– Jag vill vara med i OS och då måste jag prova att utmana mig själv för att kunna nå det målet i framtiden.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser