Annons

Segersviten fortsätter för Wormo

Under lördagen fortsatte Wormo sin imponerande segersvit när man sänkte Malmö City efter att sent i matchen vänt ett 0-2 underläge till årets sjätte raka seger.

Det var ett spelskickligt Malmö City som inledningsvis höll i taktpinnen. Gästernas lagkapten Akil Abrahim, skulle också visa varför han omnämnts som en av seriens bästa spelare, när han dribblade bort två Wormoiter, väggade sig förbi försvaret och gled in 1-0 med vad som såg ut som en tåfjutt. 0-1 i paus var inte helt orättvist.

Annons
 

I den andra halvleken fortsatte Malmö att föra matchen och bara ett par minuter in i halvleken fick de ett fenomenalt läge att utöka efter ett lågt inspel men Andreas Borg i Wormo-målet räddade på mållinjen.

Citys utökning skulle dock komma dryga kvarten in i halvleken när Robet Gersus rundade en wormoförsvarare och rullade in 0-2.  Nu trodde publiken på Exan att det var ridå för hemmafavoriterna och att det bollskickliga Malmöiterna skulle hålla bollen inom laget och  spela av matchen.

Men bara två minuter efter målet fick Wormo en frispark 10 meter in på offensiv planhalva och Martin Baric lyfte in den mot straffområdet, ingen spelare lyckades få håret på bollen vilket ställde målvakten och 2-1 var ett faktum via en stolpträff och målvakten. Efter reduceringen andades Wormo optimism medan bortalaget såg allt tröttare ut. AndreasBorg i hemmamålet fick också göra en riktigt matchavgörande räddning när Robert Gersus såg ut att göra sitt andra mål efter att ha rundat två eller tre spelare inne i straffområdet men Borg läste avslutet bra och räddade Wormo kvar i matchen.

I den 84:e matchminuten fick Wormo en hörna som nickades undan av hemmaförsvaret. Ilaz
Rexhepi tog ner bollen, skottfintade upp en försvarare på läktaren och lobbsköt in 2-2. Minuterna senare lyftes bollen fram till Kim Persson som först tog med sig lädret på bröstet innan han stenhårt sköt in den nere vid stolproten. Ett riktigt klassmål och 3-2 segern för Wormo var ett faktum. Därmed leder IK Wormo sin division 4-serie hela sju poäng före tvåan Dösjebro.

Derby på Exan
Lika bra som det går för Wormo, lika dåligt går det just nu för Borstahusen som i samma serie inkasserade sin sjätte raka förlust när man borta föll med 2-1 mot Helsingborgs Östra IF.
Nu återstår och se om ”allt kan hända i derbyt” på lördag då Wormo och Borstahusen ställs mot varandra klockan 14 på Exercisfältet.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser