Annons

Drömmål i Rönneberga-derbyt

Asmundtorp tog sin femte seger för året då man på bortaplan besegrade Tågarp med 2-1 (0-0) på lördagseftermiddagen. Matchen ramades in av gemytligt och familjär stämning runt hela idrottsplatsen.

Första halvlek var jämn med få klara målchanser.
– Jag tycker vi gör en bra första halvlek. Vi ville spela ett lugnt och metodiskt spel och det tycker jag vi lyckades bra med, menar Asmundtorps tränare Per Harrysson.

Annons
 

I andra halvlek öppnar spelet upp sig betydligt. Båda lagen satsar mera framåt och chanserna blir både fler och skarpare. Redan efter tre minuter ”slår åskan ner” på Tågarps IP. Det är när hemmalagets Markus Lindström, som fram till dess varit hårt ansatt av AIF:are, får lite tid på sig.
– Markus visar vilken briljant fotbollsspelare han är genom att på helvolley ”vråldunka” in bollen från minst fem meter utanför straffområdet. Ett mål som man sällan ser i svensk fotboll, oavsett nivå, säger en lyrisk Emil Persson, sportchef i Asmundtorps IF.

– Det är svårt att försvara sig mot den typen av prestationer, bara att lyfta på hatten och njuta som fotbollsälskare,
inflikar Per Harrysson.

Det tar dock inte mer än tre minuter, innan det åter är kvitterat.
Johan Harrysson når högst på en frispark från Tomas Gümüssoy men målvakten gör en fin parad på nicken. Dock lämnar han retur som samme Harrysson smäller in, till alla Asmundtorpares stora glädje.

Efter målet är Asmundtorp det hetare laget och gör ganska snabbt även 2-1. Detta på en fin vändning av spelet från ena sidan till den andra med efterföljande soloprestation av Jack Hedetoft som i sin tur serverar Christoffer Byström ett drömläge. Inga misstag här inte utan bollen placeras in i tom kasse.
– Ett riktigt klassmål som visar att vi har mycket spel i oss, berömmer Per Harrysson. 

– Skönt att vinna mot ett så pass bra lag som Tågarp. De har jättemånga duktiga fotbollsspelare. Men jag tycker att vi idag visar att vi har ett ungt och vältränat lag som i våra bästa stunder kan vara med och bråka med de allra bästa lagen i serien, avslutar Per Harrysson.

I och med segern hakar Asmundtorp på Glumslöv i serietoppen.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser