Annons

Båt i sjönöd och brand i soprum

I fredags fick räddningstjänsten i Landskrona rycka ut två gånger på mindre än två timmar. Först var det en fiskebåt som gått på grund i inloppet till Lundåkrahamnen och därefter styrdes kosan till Timmermansgatan där det brann i ett soprum.

Vid 19-tiden i fredags larmades räddningstjänsten till Lundåkrahamnen då en fiskebåt gått på grund i inloppet till hamnen.
– Det var för grunt att gå in med vår båt Svärdet så vi tog en gummibåt och tillsammans med en privatbåt lyckades vi gunga fiskebåten så att den kom loss och kunde ta sig in för egen maskin, säger Henric Helander, styrkeledare på Räddningstjänsten.
– Det var dock ingen fara för varken båt eller besättning då den inte tog in något vatten.

Annons
 

Halvannan timme senare var det dags för nästa utryckning. Det var två sopkärl i ett soprum på Timmermansgatan som brann. När insatsledaren kom fram rök det kraftigt ifrån det fristående soprummet varpå han tömde en pulversläckare och kunde därmed dämpa branden kraftigt.
När släckbilen kom fram till platsen kunde de fullfölja släckningen. Två sopkärl förstördes i branden.
– Det var en engångsgrill som inte släckts ordentligt som orsakade branden, säger Henric Helander och passar på att varna.
– Det räcker inte med att hälla på lite vatten och sedan slänga engångsgrillarna. Vattnet förångas snabbt och glöden tar åter fart. Vi rekommenderar att man låter grillen stå minst ett dygn innan man kastar den.


Rökutvecklingen var kraftig då två sopkärl på Timmermansgatan fattat eld sedan någon slängt en engångsgrill.
Foto: André Tajti, AT-foto.se.


Någon spridningsrisk fanns inte då sophuset är beläget en bit från bostadshusen.
Foto: André Tajti, AT-foto.se.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser