Annons

Äntligen en seger för BoIS

Äntligen lyckades BoIS göra mål och med dessa kom också säsongens första seger. Halmia besegrades med 2-0 på bortaplan och det var Andrew Stadler och Mårten Nordbeck som gjorde BoIS båda mål.

Det dröjde bara drygt en halv minut in i matchen mot Halmia innan Andrew Stadler spräckte målnollan för BoIS. Med en riktig stänkare upp i krysset såg han till att det stod 0-1 till de många tillresta supportrarnas euforiska glädje. Dessa hade dock utmärkt sig innan match. Av någon anledning tvingades de byta läktare innan domaren blåste igång spelet och en hel del irritation spred sig innan matchen kom igång cirka tio minuter för sent.

Annons
 

Efter ledningsmålet fortsatte BoIS att spela bra. Efter att åter ha gått tillbaka till att spela 3-5-2 infann sig en viss trygghet. Halmia hade en hel del boll men BoIS spel fungerade som en klocka, såväl i anfall som försvar.
I minut 36 får BoIS en hörna som nickskarvas av Daniel Jarl och som senare skarvas in av Mårten Nordbeck.

I andra halvlek tar Halmia över spelet mer, bland annat genom anfall av ex-BoISaren Kevin Amuneke men BoIS har fortfarande full kontroll och skapar en hel del bra chanser på slutet, dock utan att få in bollen.

BoIS sportchef Patrik Johansson drar en lättnadens suck när Landskrona Direkt talar med honom efter matchen.
– Jag vet hur svårt killarna har haft det. Jag tycker det känns fantastiskt skönt och jag kan tänka mig hur skön bussresa laget haft hem från Halmstad, säger Patrik Johansson.
– Och inte nog med att vi gör två mål och vinner. Vi tar en mycket rättvis seger, säger sportchefen och blickar framåt.
– Nu hoppas jag att killarna gläder sig kungligt idag och imorgon. För sedan börjar allvaret. Vi har tagit ett par steg nu men har oerhört mycket kvar.

Ytterligare ett par incidenter inträffade bland de tillresta BoIS-supportrarna. Bland annat tillkallades polis upp på läktaren vilket inte var populärt. Dessutom tvingades supportrarna lämna arenan ett par minuter innan matchen var slut. De slussades då direkt till deras buss för hemfärd.
– Jag vet inte idag om det kommer att få konsekvenser för klubben. Regelverket är inte det samma som i Superettan och Allsvenskan, avslutar Patrik Johansson.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser