Annons

Fick kniv i bröstet utanför polishuset

Natten till fredagen fick polisen larm om att en man fått en kniv i bröstet i närheten av Rådhustorget. Polis och ambulans skickades till platsen och mannen hittades strax utanför polishuset en bit från Rådhustorget. Platsen spärrades av och mannen fördes till Lunds lasarett. En man greps också på platsen och är misstänkt för mordförsök.

Det var klockan 02.46 som SOS kontaktade polis om att de fått in ett samtal från en man som fått en kniv i bröstet. När polisen kom till platsen fann de mannen med kniven kvar i kroppen.
– Sedan spärrade vi av platsen och där fanns en del vittnen. En av personerna på platsen gav sig också till känna och han erkände också att han knivhuggit mannen, säger Stephan Söderholm på polisens ledningscentral.

Annons
 

– Den misstänkte fanns på platsen men han lämnade inte över sig själv direkt. Men vi fattade misstankar mot honom och efter att ha talat med personerna på platsen så klarnade bilden. Mannen greps och fördes till polishuset och kommer att förhöras under dagen, säger Nils-Erik Svensson, inre befäl på polisen i Helsingborg.

Målsäganden är cirka 30 år och gärningsmannen några år äldre. 30-åringen ska ha opererats och hans tillståndet är enligt polisen inte livshotande. De båda är hemmahörande i Landskrona och har någon typ av relation men vilken vill inte polisen berätta om i skrivande stund.
Båda två är också tidigare kända av polisen.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser