Annons

Busslinje förlängs till varvsudden

Från och med måndagen den 17 augusti kommer ett antal av stadsbussarna som trafikerar linje 1 att få en längre sträckning. Bussarna ska då fortsätta från Skeppsbrokajen ut till varvsudden för att transportera pendlare och andra som jobbar och pluggar i området.

Som vi skrev igår så kommer det gymnasiala industriprogrammet att flytta ut till varvsudden. Dessutom kommer företaget Enercon att starta sin produktion av vindkraftverk på varvsudden inom kort. Nu har Skånetrafiken bestämt att busslinje 1 ska gå ut till industriområdet.
– Det var EWP (Läs Enercon) som kontaktade oss först och sedan har vi även talat med kommunen. Vi har fått besked på att det behövs en linje som transporterar folk som jobbar på området och tillsammans har vi hittat en lösning, säger Maria Heideman, trafikutvecklare på Skånetrafiken.
– Vi kommer att köra sex eller sju dubbelturer, hälften på morgonen och förmiddagen och resterande på eftermiddag och kväll. Det ska passa såväl de som studerar som de som jobbar skift.

Annons
 

Linjen som startar den 17 augusti kan få fler turer om behov finns.
– Det är mycket möjligt. Finns ett behov så är vi klart intresserade av att köra, säger Maria Heideman.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser