Annons

Glumslöv besegrade Besa

Under lördagen tog Glumslövs herrar emot FK Besa i vad som visade sig bli en riktigt tuff och hård match där Glumslöv tillslut stod som segrare med 2-1.
Glumslöv inledde matchen på bästa sätt genom att ha ett högt tempo i sitt passningsspel och pressa sina motståndare över hela banan. Det gjorde att man fick ett ordentligt tag om händelserna de inledande 10 minuterna.  Under den här perioden skapade man också 2-3 halvchanser där man spelade sig fram till bra lägen men avsluten hade antingen för dålig precision eller så blev de blockade av Besas försvarare.

Efter den inledande 10-minutersperioden jämnar spelet ut sig under en ungefär lika lång period där Besa är stora och tunga och utnyttjar det på ett bra sätt med lite längre bollar. Glumslöv tar dock över helt efter 20-25 minuter där man vinner i stort sett samtliga andrabollar och trycker tillbaka sina motståndare med ett fyndigt och snabbt passningsspel. Det dröjer dock till den 39:e minuten innan man får utdelning och då kommer det på en fast situation. Filip Hansson slår in en hård frispark längs marken från högerytterläge och där, mitt framför mål, dyker Marcus Hansson upp och trycker in 1-0, vilket även blir ställningen i paus.

Annons
 

Andra halvlek börjar som den första slutade med stort Glumslövsövertag, dock utan att man skapar de där riktigt heta målchanserna i öppet spel. Då slår Glumslöv istället till på en ny fast situation när Kalle Willstrand nickskarvar in en frispark från vänster i den 56:e minuten, 2-0 Glumslöv och ett klart grepp om matchen. Glumslöv fortsätter att spela fin fotboll och man skapar en handfull riktigt vassa chanser som dock inte förvaltas, bland annat två frilägen som Besas målvakt gör fina ingripanden på. I den 72:a minuten reducerar istället Besa på i stort sett deras första riktiga chans. En frispark lyfts in i straffområdet från mittplan där Besas längd och tyngd i straffområdet gör att det blir lite oreda i Glumslövs försvar och med lite tur trycker Besa in 1-2. Nästan direkt efter reduceringen har Besa en boll som tar i Glumslövs stolpe efter att en relativt dålig frispark ändrar riktning på en Glumslövspelare.

De sista 15-20 minuterna handlar mest om kamp och inte mycket skapas förutom när Glumslöv rinner igenom igen och får ett friläge men avslutet går tyvärr rakt i famnen på målvakten. Glumslöv spelar av de sista minuterna på ett mycket bra sätt där man håller sina frustrerade motståndare långt ifrån det egna målet med finess och taktisk känsla.
– En väl genomförd match där vi kontrollerar händelserna på ett bra sätt, tyvärr är vi lite slarviga i sista tredjedelen både med passningar och avslut vilket gör att matchen, lite onödigt, lever in i det sista, summerar Magnus Kjellsson, tränare i Glumslöv.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser