Annons

Polis till sjukhus efter lägenhetsbrand

Strax efter klockan 14 på lördagseftermiddagen larmades brandkår till Gröna Gång. Anledningen var att det brann i en lägenhet på tredje våningen. En polisman fick föras till sjukhus med rökskador.

Två polismän var först på plats på Gröna Gång då larm om brand kommit in via 112 på lördagseftermiddagen. De första uppgifterna tydde på att det fanns personer kvar i bostaden varför poliserna bröt sig in i lägenheten. Den var dock tom men en av poliserna fick så mycket rök i sig att han fick föras till sjukhus.
– Det var lite kaos i början innan det stod klart att det inte fanns någon i lägenheten. Därefter försökte poliserna släcka branden och det var då de fick i sig en massa svart rök och den kan vara giftig. En av poliserna fick föras till sjukhus, säger Janos Sari, insatsledare för räddningstjänsten.

Annons
 

Branden startade i ett kök som nu är helt utbränt.
– Det är helt förstört och sedan är resten av lägenheten rökskadad. Orsaken till branden var att det stod mat på spisen som fattade eld och som sedan spred sig. När vi väl var på platsen kunde vi dock släcka ganska snabbt, avslutar Janos Sari.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser