Annons

Premiär för galna punkare

Det är inte allt för vanligt med punkkonserter i Landskrona, nu för tiden. En som vill ändra på detta, åtminstone för en kväll, är Jonas Swärd, krögare på Seglarpaviljongen, som arrangerar Pingstrock lördagen den 23 maj.

Ett punkband och ett rockband kommer att förgylla försommarkvällen. Eventuellt tillkommer det ytterligare ett band. Flitigt rockande på scener runt om i Skåne är T.A.J som avslutar men först ut är MAD.

Annons
 

Premiär i pingst
Ett alldeles färskt punkband har sett dagens ljus. Det rör sig dock inte om några duvungar som nyligen upptäckt musikstilen. Istället är det ett gäng medelålders män, om uttrycket förlåts, som just nu repar in gamla punkfavoriter. Bandet heter MAD och premiär på scenen blir den 23 maj på Seglarpaviljongen då det arrangeras Pingstrock. Bandet består av Nichlas ”Pisa” Olsson på gitarr och sång, Anders Jeppsson, gitarr, Peter ”Pågen” Albrecht, bas samt Roland ”Stolle” Telin på trummor.  Bandet utlovar ett pärlband av gamla punkklassiker.

Landskrona Direkt träffade MAD i replokalen i källaren på Landskrona Teater.
– Det blir låtar från 1976 till 1982. Därefter gjordes knappt något bra, säger Peter Albrecht och skrattar.

Bandet är tämligen nybildat och spelningen på Seglarpaviljongen blir den första tillsammans.
– Det började förra sommaren med att Pisa frågade mig om jag var sugen på att lira lite punk och det är jag ju alltid. Sedan träffade jag Pågen i parken en dag och vips, så var han också med. Och tillslut kom Jeppsson med i bilden och strax innan jul började vi repa på allvar. När nu chansen att spela på Seglarpaviljongen dök upp så tvekade vi inte en sekund, säger Roland Telin.

Covers för hela slanten
Några egna låter kommer det inte att bli tal om.
– Nix. Vi är ett coverband som spelar bra covers på bra låtar och det blir uteslutande engelskspråkig punk. Den svenska, typ Ebba Grön eller KSMB har vi inte gett oss på, säger Nichlas Olsson som även spelar i ett annat band.
– Jag lirar bluesrock med Red Rooster annars men jag har alltid gillat punk.
Även Anders Jeppsson lirar i annat band, Mobster, men Roland Telin och Peter Albrecht håller sig till MAD.
– Jag och Stolle är singlar, säger Peter Albrecht och skrattar.

Femton låtar på trekvart
Låtarna avlöser varandra i snabbt tempo, som sig bör när det liras punk. Damm och reliken från svunna storhetstider i den anrika teaterbyggnaden vibrerar i fyrtakt.
Peter Albrecht håller tvärsäkert Anti Nowhere Leauges låt So What som världens bästa punklåt men att be övriga i bandet rangordna hitsen låter sig inte göras.
Istället räknar Nichlas ”Pisa” Olsson in och Roland ”Stolle” Telin låter tunga trummor ge intro åt Gary Gilmore’s Eyes.

Humor och attityd
Många garv är det under pressträffen. Såväl under själva repetitionen som under fotosejouren. Annars är punken ofta synonymt med andra sinnesstämningar.
– Jag gillar attityden i punken, säger Nichlas Olsson och arrangören Jonas Swärd på Segarpaviljongen håller med.
– Punken har en aggressivitet som jag gillar och jag har alltid tyckt om musik som protesterar och texter som har ett syfte, säger han.

MAD är först ut på Seglarpaviljongen den 23 maj. Klockan 19.00 är tiden som gäller. Kvällen avslutas med T.A.J. men det kan även bli aktuellt med ytterligare ett band.
– Det var meningen att The Negatives skulle spela mellan MAD och T.A.J. men bandet har fått förhinder. Därför håller vi just nu på att hitta alternativ och förhoppningsvis har vi ett tredje band klart inom kort, avslutar Jonas Swärd.


Bland plasttårtor, dammiga konjakskupor, masker, lådvis med kardborreband och flörtkulor repar MAD. Större kulturmix är svår att hitta.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser