Annons

Nytt liv i gamla stationsområdet

På lördag slår Skånes Hemslöjdsförbund upp portarna till sitt nya Hemslöjdens hus i gamla stationshuset i Landskrona. Samtidigt invigs nya Järnvägstorget mellan Systembolaget och gamla stationshuset.
– Klockan 11.00 – 16.00 välkomnar vi till familjefest och invigning av området tillsammans med butikerna kring torget, låter Christian Alexandersson, vd Landskrona stadsutveckling AB meddela i ett pressmeddelande.

Samtidigt passar Tommy Persson med personal på Smakfullt på att hålla en officiell öppning av ost- och delikatessbutiken.
– Här har blivit jättefint. För oss som säljer ost och delikatesser är detta stans bästa läge. Här kompletterar vi Citygross och Systembolaget perfekt. Det hade inte varit samma sak att ligga på, exempelvis Järnvägsgatan, säger Tommy Persson som även har öppnat en uteservering.
– Det är ett koncept som vi haft i tankarna från start. Jag är övertygad om att vi, tillsammans med övriga aktörer i området kommer att berika denna delen av centrum.

Annons
 

Hemslöjdsorganisationen i Skåne har länge drömt om ett gemensamt hus, ett ansikte utåt och en samlad arena för det bästa som hemslöjden har att uppvisa. Denna dröm har nu gått i uppfyllelse tack vare flytten från Citadellet till det gamla stationshuset.
– Här kommer vi att ha vår hemslöjdsbutik, kursverksamheter, kontorslokaler, utställningen och annat som tillhör vår verksamhet i Skånes Hemslöjdsförbund. Vi ser mycket fram emot invigningen och tycker det ska bli roligt att äntligen få visa upp våra lokaler och verksamheter även för allmänheten, säger hemslöjdskonsulent Sofia Andersson på Hemslöjden Skåne.

Samtidigt invigs Järnvägstorget som sedan i höstas har genomgått en upprustning som en del i att skapa ett mer attraktivt centrum. Här har kommunen skapat ett parkeringstorg som bäddats in bland träd. Platsen har också försetts med fler cykelparkeringar och sittplatser.
– Omgestaltningen av Järnvägstorget är en viktig del i utvecklingen av centrala Landskrona. Nu blir det enklare och trevligare att röra sig i området och centrum knyts samman bättre, vilket var ännu viktigare nu när vi kan välkomna de nya verksamheterna i Gamla stationshuset, avslutar Christian Alexandersson, vd för Landskrona stadsutveckling AB.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser