Annons

Wormo i fortsatt serieledning

Wormo tog i helgen sin fjärde raka seger då de inför cirka 200 åskådare på Exan tog tre poäng mot Staffanstorp. 3-1 segern innebär att Landskronalaget behåller serieledningen.

De blå eleganterna började bra och skapade en hel del chanser. Utdelningen kom i minut 19 då Filip Welin gjorde 1-0 på frispark. Wormo fortsatte att sätta tryck på Staffanstorp och utnyttjade kanterna bra vilket tröttade ut bortalaget. Staffanstorps chanser kom främst genom bollar i djupet på deras kvicke forward men några direkta målchanser fick de inte till.
Med dryga halvtimmen avverkad skulle Wormo istället öka på ledningen när Martin Baric slog ett lågt inlägg från vänster som Rasmus Andersson på andra försöket behärskat slog i mål med en bredsida, anfallarens fjärde mål för säsongen.

Annons
 

Wormo gjorde ett trippelbyte i halvlek då Eric Norén, Fredrik Ångbäck och Cyril King ersatte Jesper Ågren, Ilaz Rexhepi och Kim Persson. Då hade Fredrik Sarnik redan hunnit med att ersätta Amer Malicevic i första halvlek.
Wormo fortsatte att dominera och skapade ännu mer tryck genom Eric Noréns tyngd och spelfördelning på mitten, Cyril Kings frenetiska löpande på högerkanten och Fredrik Ångbäcks frejdiga spel.
Efter bara tre minuter skulle också Eric Norén öka på ledningen till 3-0 efter att ha nickat in en fin hörna från nära håll.

Staffanstorp hade väldigt svårt att skapa något mot Wormos kompakta försvar och det var bara en fråga om hur många mål Wormo skulle vinna med. Det blev dock inga fler mål för hemmalaget trots många bra chanser. Istället kunde Staffanstorp reducera på straff innan matchen var slut.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser