Annons

Cronqvist och Reuterswärd på Walk of Fame

På tisdagen avtäcktes två nya minnesstenar på Landskronas Walk of Fame, på Järnvägsgatan i Landskrona. De två som förevigats med en minnessten var den före detta fotbollsspelaren Claes Cronqvist samt konstnären Carl Fredrik Reuterswärd.

Vädrets makter visade sig inte från sin bästa sida då två nya minnesstenar skulle avtäckas på Järnvägsgatans Walk of Fame. Det inledande samtalet hölls därför i en av skoaffärerna på gatan innan det var dags för avtäckning. Den första stenen som presenterades var Claes Cronqvist.
– Det känns oerhört hedersamt. Jag blev mycket förvånad när jag fick reda på det, är hans spontana kommentar.

Annons
 

På grund av vacklande hälsa kunde inte Carl Fredrik Reuterswärd närvara vid avtäckningen men hans fru Tonie Lewenhaupt var på plats och även hon var rörd.
– Carl Fredrik är inte från Landskrona och är därför extra hedrad. Han trivs fantastiskt här i Landskrona. Tyvärr kunde han inte vara med idag men vi ska försöka se till att han får komma hit och titta.

Det är Landskrona, Landskrona-Citadell och Landskrona-Glumslövs Rotaryklubbar samt Svenska Frimurare Orden i Landskrona som gemensamt har valt Carl Fredrik Reuterswärd som mottagare av minnessten och Claes Cronqvist röstades fram av Helsingborgs Dagblads läsare.

I samband med avtäckningen av stenarna monterades också en minnesskylt för Landskrona Stads Hedersmedalj, vilken i år utdelades till mästerkocken Daniel Berlin.


Claes Cronqvist vid sin stålplatta.


Det krävdes lite arbete för att avtäcka minnesstenarna.


Tonie Lewenhaupt tackade å sin man,Carl Fredrik Reuterswärds, vägnar för hedersbetygelsen.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser