Annons

Landskronabor matchhjältar ute i Europa

Även om Josefine Olsson hade bekymmer med den del av sina redskap vid EM i rytmisk gymnastik i vitryska Minsk så gick det betydligt bättre för en del andra Landskronabor ute i Europa den gångna helgen. Många av oss såg den galna TV-sända VM-premiären i hockey från Prag där Sverige efter många om och men besegrade hemmanationen Tjeckien. Och kvällens största glädjetjut kom när Lejonetfostrade Mattias Sjögren med 53 sekunder kvar att spela kvitterade till 5-5. Att Sverige sedan kunde vinna på straffar, var bara så rättvist. Den första maj noterade vi att Pontus Farnerud var nere i Turin och gratulerade lillebrorsan Alexander på 31 årsdagen. Trots en skadefylld säsong har Alex hunnit med tjugo matcher och ett mål i Serie A. Grattis i efterskott Alex. Alexander Farneruds radarkamrat från BoIS-tiden Johan Andersson straffade ärkerivalerna Vålerengen i helgen. Johans straffmål innebar att hans Lilleström fick 1-1 och en poäng i derbyt. Målskytt blev även Jonas Olsson när hans West Bromwich borta på Old Trafford besegrade Manchester United. Jonas placerade sig strategiskt bredvid Unitedmuren när Chris Brunt dundrade en frispark mot honom. Med vaden, möjligen klacken, styrde han på bästa Zlatan- manér bollen i mål. 0-1 höll sig matchen ut sedan Robin Van Persie bränt en straff för hemmalaget. – Tre poäng och inget insläppt på Old Trafford. Vad mer kan man begära av en lördagskväll, skrev Jonas Olsson på Instagram efter matchen. Bästa helgen hade antagligen Rasmus Lindgren som inför far och svärfar på läktaren fick lyfta bucklan sedan hans FC Groningen vunnit den holländska cupfinalen mot PEC Zwolle med 2-0. Segern är historisk då det är den främsta meriten som klubben tagit. Rasmus som haft en tung vinter har åter spelat sig in i startelvan, nu dock omskolad till mittback. Frågan är om vi redan till sommar får se Landskronasonen i Allsvenskan?

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser