Annons

Glumslövs segertåg rullade genom Höör

Glumslövs herrar tog sin fjärde raka seger under söndagen när man besegrade Höörs IS med 5-3. Inledningen av matchen var inget annat än smått otrolig då fyra mål hade fördelats jämt redan efter de inledande 10 minuterna. Glumslöv rivstartade och gjorde 1-0 redan i första minuten genom Daniel Malmsten, en och halv minut senare satte Emil Hansveden 2-0, en oerhört stark inledning av Glumslöv. Efter 2-0 gick Glumslöv ner sig direkt och Höör fick utrymme att andas, i den sjunde minuten reducerade hemmalaget också efter ordentlig oordning i Glumslövs försvar och fri med Rasmus i målet rullade Höör-spelaren in 1-2 via stolpen. Tre minuter senare var det dags igen, Glumslöv tappar boll på mitten och Höörs vänsterback avlossar ett distansskott från cirka 25-30 meter som smiter in vid bortre hörnet, 2-2. Därefter följer en period av kamp med fördel Höör även om chanser i stort sett helt avsaknas. Efter ungefär 20 minuter skadar sig Glumslövs målvakt vid en utrusning vilket leder till att mittbacken Victor Mauritz tar klivet ner mellan stolparna. Nu lyfter Glumslöv spelet lite igen och får igång glimtar av sitt spel. I den 40:e minuten vinner man boll högt upp i banan med en aggresiv press och ställer om snabbt, Filip Hansson hittar Daniel Malmsten med en fin genomskärare och efter många om och men så sitter bollen tillslut bakom målvakten, 3-2 till Glumslöv i paus. Andra halvlek är bara sju minuter gammal när Höörs målvakt tar med händerna utanför straffområdet för att förhindra att en framstormande Eric Hansson får öppet mål, solklart rött kort. På den efterföljande frisparken gör Glumslöv dessutom 4-2 genom Marcus Hansson. Men återigen så blir en tvåmålsledning inledningen till en sämre period för Glumslöv och i 64:e minuten reducerar Höör till 3-4. Sista halvtimmen handlar matchen mest om misstag, frisparkar och Glumslöv som springer offside. I den 81:a minuten stänger Glumslöv dock matchen när Tobias Axelsson tar sig förbi på sin kant ner mot kortlinjen och hittar Nazar med ett inspel längsmarken, Nazar Al-Greity gör inget misstag utan rullar behärskat in bollen i öppet mål, 5-3 Glumslöv vilket också blir slutresultatet. – Det är blandade känslor efter matchen. Det är starkt att ta tre poäng med sig från Höör, samtidigt vill jag att vi ska kunna spela av matchen på ett bättre sätt efter den start vi fick, säger tränare Magnus Kjellsson.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser