Annons

M/S Norreborg flaggar isländskt

Nu står det klart att M/S Norreborg, troligtvis redan ikväll, kommer att hissa den isländska flaggan.
– Hon är redan avregistrerad som svenskt fartyg, berättar Rolf Andersson, VD för Ventrafiken och som i skrivande stund gör klart med alla tillstånd och registreringar som krävs.
– Det är mycket, mycket papper som ska skrivas under, säger han med ett snett leende.

Rederi AB Ventrafiken har sålt fartyget M/S Norreborg till det isländska rederiet Hvskodun för en köpeskilling på 3.500.000.
Hon kommer nu att ansluta till sitt systerfartyg som redan finns på Island, säger Rolf Andersson och förklarar att fartyget nu kommer att ta turister på valsafari.

Annons
 

M/S Norreborg planerar lämna Landskrona för att segla mot Reykjavik under onsdagskvällen.
– Ja,  eller så snart alla tillstånd och registreringar är klara. Fem man från det isländska rederiet är på plats och vi hoppas kunna hissa den isländska flaggan under dagen. Sen är det bara för oss att önska den nya besättning lycka till och en fin resa till den nya hemmahamnen.

Ett fartyg ut ett annat in, skulle man kunna säga.
–  Det stämmer. Vi har idag tagit över ägandet av M/S Uraniborg genom ett köp från Landskrona stad, enligt beslut i kommunfullmäktige i mars. Detta är precis så vi vill ha det, säger Rolf Andersson. Köpeskilling går loss på  56.647.000 kronor.
– Ja, även om vi nu totalt minskat vår båtpark så är värdet högre. Det är skönt att vi nu äntligen fått arbetsro och den hoppas vi får fortsätta, säger han med ett brett leende.

Orosmolnet nu rör taxorna. För nästan exakt ett år sedan beslutade kommunfullmäktige om nya och höjda taxorna för resor med Ventrafiken. Ett beslut som överklagades av en venbo. I väntan på dom är det nu oklart vilken taxa det är som ska gälla.
Vi hoppas beslutet inte kommer mitt i högsäsongen, avslutar Rolf Andersson.


Flera trevliga seglatser till Köpenhamn hann M/S Norreborg med.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser