Annons

Miljön stod i fokus under Earth Day

Förra veckan firade Allvar Gullstrandgymnasiet Earth Day för sjätte året i rad. I år kom det föreläsare från bland annat Oatly, Enercon, Boliden Bergsöe, Lunds Universitet, miljöförvaltningen och Landskrona Energi. Eleverna fick lära sig om miljönyttan av havremjölk, återvinning av batterier, klimatsmarta transporter och ökad växthuseffekt.
– Dessutom hade matsalen en kampanjvecka för att minska matsvinnet och även en av de många elevutställningarna på skolan handlade om detta. De flesta av lektionerna under dagen hade dessutom hållbar utvecklig i fokus, säger lärare Karin Warlin.

Inför årets Earth Day hade elever kontaktat sammanlagt 28 andra länder och frågat om Earth Day. Därmed slogs det gamla rekordet från 2012,när 24 länder kontaktades.
– Titta gärna förbi caféet på museet där Dammhagskolans fina Earth Day-utställning finns några veckor till, uppmanar Karin Warlin.

Annons
 

Det var dock inte enbart på Allvar Gullstrandgymnasiet som Earth Day firades.
– I Asmundtorp lärde sig barnen om hur viktiga bin är för att vi ska få mat. Flera skolor anordnade dessutom skräpplockar-dag denna veckan. Även vissa affärer var med och uppmärksammade Earth day, bland annat Pressbyrån och Fairtradebutiken, säger Karin Warlin och avslutar.
– Utomlands har Earth Day firats den 22 April varje år i 45 år, men fram tills nu har Landskrona som stad varit ganska ensamma om detta i Sverige. Nu hoppas vi att det sprider sig till övriga Sverige.


Årets vinnare i tävlingen bästa klimat”rap” tillkännagavs och framförde sitt bidrag i elevhallen.
Foto: Siv Rönne


Landskrona Energi tog med sig lilla charmiga elbilen Twizy.
Foto: Michael Glawe


Även Pressbyrån var med och uppmärksammade Earth Day.
Foto: Karin Warlin

Annons
Annonser






















Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser