Annons

Föredrag om strupsång

Borstahusens museiförening fortsätter att bjuda på ett omväxlande program i konsthallen på Pumphuset. På tur står ”Strupsång i Tibet, Mongoliet, och Sverige”

Strupsång är en exotisk röstteknik som odlats framförallt i Mongoliets folkmusik, men även i Tibetansk liturgi. Björn Merker snubblade på tekniken under avslappningsövningar, och uppträdde sedan med techno-bandet Lucky People Center på klubbar och festivaler runt om i Europa. Björn Merker kartlade också teknikens fysiologi i samarbete med foniatriker på Huddinge Sjukhus.

Annons
 

Tisdagen den 5 maj kommer han att berätta om strupsångens moderna historia, sitt eget engagemang, och teknikens fysiologi, illustrerat med både röst, bild, och inspelningar. Föredraget startar klockan 19.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser