Annons

Härslövsbadet rustas upp för 3,7 miljoner

Det lilla friluftsbadet i Härslöv är slitet. Nu har den styrande Treklövern beslutat att budgetera 3,7 miljoner kronor till att rusta upp badet. Renoveringen kommer att påbörjas till hösten och allt ska vara klart till säsongspremiären 2016.
– Alternativet var att stänga och det ville vi inte. Därför har vi beslutet att skjuta till 3,7 miljoner för att göra en rejäl upprustning, säger kommunalråd Torkild Strandberg (FP).

2,7 miljoner kronor kommer att gå till att riva den byggnad med omklädningsrum, kiosk med mera som finns på badet nu samt att återuppföra en ny. Den resterande miljonen kommer att bekosta en renovering av de tre bassängerna.
– Där är kanske 30-40 lager färg som måste slipas ner och sedan ska hela grunden av betong kontrolleras och eventuellt repareras innan bassängerna får ny färg, säger Tom Sörensson, projektansvarig på fritid- och kulturförvaltningen.

Annons
 

Kommunalrådet Mikael Fahlcrantz (MP) betonar att badet kommer att miljöanpassas så mycket som möjligt.
– Vi kommer att använda solenergi och värmepumpar vilket är miljömässigt bra. Dessutom kommer vi att bygga av naturmaterial, säger han men färgen som bassängerna ska målas med är fortfarande ett miljöproblem.
– Det funkar tyvärr bara med färg som är baserat på lösningsmedel så där finns ingen genväg om det ska hålla, säger Tom Sörensson.

Det är till hösten som badet, som har cirka 10 000 besökare varje säsong, kommer att renoveras. Innan de öppnar i år kommer dock bassängerna att strykas med ett nytt lager färg.
– Vi hinner inte göra så mycket mer i år. Men vi vill att arbetet ska komma igång så fort som möjligt till hösten så att det mesta hinner göras innan vintern. Sen kommer det att stå ett helt nyrenoverat bad i Härslöv till 2016, säger Birgitta Persson (M), kommunalråd och ordförande i fritidsnämnden.

Skulle det visa sig att de 3,7 miljoner kronorna är i överkant så kommer resterande pengar att läggas på att utöka lekplatserna för barnen.
– Det är tanken men vi får först se hur mycket pengar den nödvändiga upprustningen kostar, säger Birgitta Persson.

Från den politiska oppositionen är man glad över satsningen.
– Vi delar den oro som framför allt boende i Härslöv uttryckt. Men nu är det alltså klart att badet upprustas, Det här tycker vi är jättebra. Det är precis vad vi efterlyst, säger kommunalrådet Jonas Esbjörnsson (S).


Tom Sörensson, Mikael Fahlcrantz, Birgitta Persson och Torkild Strandberg ser fram emot att nästa vår kunna inviga ett nyrenoverat Härslövsbad.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser