Annons

Tredje raka för Wormo

I helgen tog Wormo sin tredje seger av tre möjliga då de besegrade Harrie med 2-1.

Harrie inleder matchen klart bäst mot ett passivt Wormolag. Wormo sjunker lågt och låter Harrie hålla i bollen för att leta öppningar. De kommer dock inte mycket längre än till sina felvända mittfältare och tillbaks till backlinjen då Wormo ligger samlat och rätt i positionerna allt eftersom. Harrie försöker spela sig igenom lagdelarna med Simon Fischer som speldfördelare men den för dagen nykomponerade backlinjen i Wormo står upp bra och hindra de bollar som rinner igenom Wormos mittfält. Efter den inledande kvarten börjar hemmalaget hitta allt mer in i matchen och är relativt effektiva när de väl har bollen. Med Rasmus Andersson som referenspunkt i uppbyggnaden av anfallsspelet får Wormo hålla i bollen och utnyttja sina snabba kanter något som var på väg att ställa till det för Harrie vid ett par tillfällen, lagkapten Jesper Ågren var nära att göra mål först på en fin djupledsboll och sedan på returen från detsamma men det hela slutade med frispark för Harrie istället. Dryga 20 minuter in i matchen ska också Wormos ledningsmål komma när Rasmus Andersson står rätt efter lite flipper i straffområdet och dunkar in 1-0.
Efter målet fortsätter Wormo att spela ganska bra och lyckas hålla i bollen bättre än vad de lyckades med i inledningen. Harrie skapar främst sina farligheter via de få frisparkar som domaren blåser, Anderas Borg i Wormo tvingas också tippa en boll till hörna efter ett tungt långskott. Innan halvleken är över har också Martin Baric presenterat sig i målprotokollet när han överraskat såväl målvakt som resten av Exan med en drömträff från dryga 30 meter.

Annons
 

Första halvlek präglas alltså ett bollförande Harrie mot ett Mourinholikt Wormo som ligger rätt och utnyttjar bollen när de har den.

I den andra halvleken är det däremot Wormo som tar taktpinnen inledningsvis och det är då närmare 3-0 än 2-1. När den farlige Rasmus Andersson byts ut till förmån för Kim Persson får Wormo en annan typ av anfallsspel. Medan Rasmus varit mer delaktig i uppspelsfasen och varit en nyckel för Wormos speluppbyggnad så kan Kim hitta allt mer i djupet när Harrie börjar hitta in i matchen igen. Johan Heide kom in för bortalaget och var ett ständigt orosmoment för Wormos försvar med sin giftiga vänsterfot. Precis som i första halvlek hade Harrie återigen svårt att hitta riktigt heta chanser. Istället skulle det vara den tidigare nämnda Kim Persson som skulle få de bästa chanserna när han först drog iväg i djupet på vänsterkanten men avslutet smet strax utanför. Lite senare sög han ner en längre boll, bröt igenom i djupet och avslutade stenhårt men denna gången tog skottet klockrent i ribban. Reduceringen skulle också komma till slut, även vid detta mål skulle målet föranledas av lite tråckel i straffområdet innan en Harriespelare som jag tyvärr inte minns varken namn eller nummer på elegant lyfte in 2-1 med en yttersida. Det återstod då cirka tio minuter på domarens matchur och dessa tio minuter kom att präglas av ett Harrie som frenetiskt jagade kvittering genom att lyfta in bollar i boxen. Wormoförsvaret hade många gånger svårt att få undan bollen och det var inte många decimetrar som skiljde bollen och Harriespelarnas fötter i de efterföljande studsarna.

Hemmalaget höll dock undan och plockar sin tredje raka seger. Något som inte kan anses som något annat än succé för nykomlingarna.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser