Annons

Karnevalsarrangör vill basejumpa från vattentornet

Karnevalsarrangören Niclas Lundblad vill under årets karneval 23-25 juli hoppa från vattentornet. Niclas har en bakgrund som professionell fallskärmshoppare och sysslade även under en tid med basehoppning som innebär att man istället för att hoppa från flygplan hoppar från fasta objekt som byggnader, antenner, broar, klippor, och nu eventuellt även från vattentorn.

Sent 90-tal så hoppades det från Landskronas vattentorn olagligt och utan tillstånd och sedan dess har Niclas Lundblad drömt att ”få hoppa av” sin hemstads vackraste landmärke.
– Polis och räddningstjänst har tittat på den juridiska biten och har svårt att se att det bryter mot några lagar. Nu hoppas jag bara på ett ja från kommunen och hjälp att komma upp i vattentornet, säger han.

Annons
 

Basehoppningen är tänkt att ske i samband med Landskronakarnevalens stora actionsatsning på Landskronas egen Copacabana vid halvmånen och skateparken Lagunen.
– Förutom skateboard blir det motorcykelshow i världsklass, klättervägg, parkour, segways, kampsport och enhjulingsshower, berättar Niclas Lundblad.

Inne på Citadellområdet arrangeras det fallskärmsuppvisningar och helikopterturer och även vallgravarna är tänka att användas till någon form av actionevent.

I samband med actionområdet kommer Oikos att ha en scen där främst lokala band kommer att uppträda och som vanligt blir det äventyrsbana för de minsta.
– Detta kommer att bli ett fantastiskt område både för unga och gamla och just nu jobbas det på att boka en massa vattenaktiviteter såsom kitesurfing, funballz och stand-up paddel, avslutar Niclas Lundblad.


Nu behöver man inte vara så ”galen” som Niclas Lundblad, det kommer även att bjudas på fallskärmsuppvisningar inne från Citadellområdet. På bilden är det Landskrona Direkts Kary Persson som testar på ett tandemhopp under karnevalen 2012. Foto: Dan Ekberg, Skånes Fallskärmsklubb.


Just nu håller karnevalsarrangörerna på att boka upp spännande vattenaktiviteter som ska visa upp sig på det nya actionområdet. Här en wakeboarduppvisning framför Tranchellska huset.


Motorcykelshow i världsklass utlovas under sommarens karneval.

Läs mer om Niclas Lundblad och hans hoppäventyr i vår profilintervju med honom.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser