Annons

Guld till Kronantjejer

I lördags spelades årets sista Skånesammandrag för F01 i volleyboll i Idrottshallen i Landskrona. Hemmalaget Kronan VBK ställde upp med hela fem lag och totalt var det 16 lag från de skånska föreningarna som deltog. I gruppspelet gick det riktigt bra för tre av Landskronalagen, som lyckades vinna sina grupper och på så vis undvika att stöta på varandra i kvartsfinalerna. Två av lagen tog sig sedan vidare till semifinal, där Kronan Röd vann mot Hässleholm med 2-0 och Kronan Ljusblå fick se sig besegrade av EVS i en jämn batalj som slutade 2-1 till EVS. I finalen vann Landskronatjejerna med 2-0 mot EVS, efter en stark vändning i andra set där man ett tag låg under med 15-22 och gick förbi och spelade hem guldet med 25-23 utan att förlora ett enda set i hela turneringen. I guldlaget spelade Julia Söderlindh, Amanda Egvärn, Moa Mellblom och Ronja Keijsner.

Kronan Ljusblå, med Lova Nilsson, Sejla Basic, Lykke Nilsson, Agnes Johannesson och Patrycja Winiarska, fick ge sig i bronsmatchen mot Hässleholm med 1-2 i set efter en fin kämpainsats. Det tredje Kronanlaget som tog sig till kvartsfinal, men åkte ut, spelade till sig en femteplats trots att de endast var tre spelare.
–  Efter ett sent återbud fick vi låna in Ebba Johannesson (00:a) för att få ihop ett lag (man måste vara minst tre spelare på plan) och tjejerna kämpade riktigt bra trots att de aldrig spelat ihop, berömmer tränare Marie Saxne.
I Kronan Lila spelade förutom Ebba även Evelina Johnsson och Kajsa Kronberg.
– Och våra andra två lag gjorde också bra ifrån sig. Kronan Turkos hade oflyt i många matcher och förlorade med minsta möjliga marginal, men visade upp ett mycket bra spel och att man utvecklats enormt under året. I detta lag spelade systrarna Linnea och Wilma Olsson, Hanna Brkic och Källa Andersson. Laget slutade på femtonde plats, men med lite mer flyt kunde det blivit en betydligt bättre placering, säger Marie Saxne.

Annons
 

Det femte Kronanlaget, Kronan Grön, bestod av föreningens nyaste spelare som gjorde sin blott andra turnering, samt en klubbens U13-tjejer.
–  Sandra Hultman, Mathilda Larsson, Lovisa Danielsson och Ida Ekberg visade upp mycket kämpaglöd och gjorde sitt bästa i varje moment. Tjejerna lärde sig massor under dagen och hade kul tillsammans men fick nöja sig med 16:e platsen i tufft motstånd.
Turneringen flöt på bra och föräldrar, styrelse och ledare hjälptes åt att ordna med kiosk, sekretariat och såklart hejarklack.

– Nu laddar vi för årets stora äventyr när vi på fredag åker till Örebro för att deltaga i Mikasa Challenge, Sveriges största ungdomsturnering i volleyboll. Vi ställer upp med ett U11-lag, ett U13-lag (pojk) och fyra U15-lag. 24 spelare, 8 coacher och 12 föräldrar åker buss tillsammans, och ytterligare några föräldrar ansluter på plats. Vi ser fram emot en riktig höjdarhelg som inleds med herrlandskamp mellan Sverige och Norge på fredag kväll och sedan består helgen av massor med volleyboll, lek och aktiviteter tillsammans och inte minst att sova i skolsal. Hela 266 lag från hela Sverige deltager.      

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser