Annons

Venko på kosläpp i Svalöv

Det har varit kosläpp i Svalöv och några som var på plats för andra året i rad var dagisbarnen från Ven. Det som var annorlunda var att barnen hade en egen ko med sig. Pedagogen Eva Pettersson har mejlat några bilder samt en text:

2014 var vi på kosläpp i Svalöv och då frågade något barn om vi inte kunde bygga en ko. Jo det kan vi göra! I min tanke var de en liten kossa av toa- och hushållsrullar, men i barnens tanke var den stor. Vi har tidigare byggt en pepparhöna av skrot och givetvis skulle vi se vad vi hittade att använda till kon också.

Annons
 

Vi har hållit på med ”Snilleblixtarna”, vilket för vår del inneburit att skruva sönder gamla elektriska apparater (utan sladd). Bland dessa hittade barnen handtagen till en röjsåg, och med dem stora öronen på huvet så fick ju huvet vara ganska stort och då fick resten av kroppen också vara det.

Detta varade under ganska många dagar och alla barnen hjälptes åt. De valde att använda sin ”Beprövade erfarenhet” silvertejp, ståltråd och tapetklister och tidningspapper. Men tidningspappret var för klent så vi prövade med gamla tygrester och de gick bra och blev hållbart.

Sen blev det förhandlingar och röstning om kon skulle ha Mamma Mus färger eller den skulle se ut som korna på kosläpp och som ni ser blev de kosläppet som vann.

När vi nu 2015 skulle till kosläppet igen så tyckte barnen att då skulle vår ko också släppas ut. Efter lite funderande kom vi fram till att den kanske fick flytta till Svalöv. Efter mailkontakt så blev de bestämt och här är den nu i Svalöv och fick träffa sin Kusin Kalvin.


Foto: Privat.


Foto: Privat.


Foto: Privat.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser