Annons

Malvan vill flytta till sjukhusområdet

Snart är det dags att sätta spaden i marken på Jönsaplan. En byggstart kan ske så snart som till hösten. Till dess ska Malvan ha fått nya lokaler men än så länge är inget klart. Kommunens fastighetsstrateg Per-Olof Jensen lovar dock att Malvan inte kommer att stå utan lokal. Just nu tittar man ett flertal alternativ, bland annat den gamla läkarvillan på sjukhusområdet.

När planerna om att bygga på Jönsaplan tog fart lovades det från alla ansvariga parter på kommunen att Malvan, som idag huserar i den gamla terminalen till Ventrafiken, ska få nya lokaler för sin verksamhet. Tiden har dock runnit iväg och nu börjar det att brinna i knutarna.
Per-Olof Jensen är kommunens fastighetsstrateg och han lovar att allt ska vara klart i tid.
– Vi har ett par alternativ som vi diskuterar, säger han till Landskrona Direkt.
– Malvans egna önskemål är att de gärna håller till på lasarettsområdet och där är två fastigheter som vi tittar på. Den ena är den omdebatterade läkarvillan och den andra är byggnaden med lägenheter rakt över gatan, huset som ligger ut med Kvarngatan. I anslutning till den senare ligger dessutom en byggnad på baksidan som kan bli aktuell.

Annons
 

Problemet med framför allt läkarvillan är att ägarförhållandena är oklara.
– Det är en process som pågått länge och som fortfarande pågår. Men vi håller ögonen öppna. Faktum är dock att skulle vi få disponera läkarvillan till Malvan så krävs en hel del arbete. Huset har förfallit en lång tid. Det betyder att om bygget kommer igång redan till hösten så är knappast läkarvillan aktuell, säger Per-Olof Jensen.

Reservplanen är att ta den så kallade Grindstugan på Artillerigatan i bruk om det skulle behövas.
– Där är allting klart. Skulle det behövas kan Malvan flytta dit på mycket kort varsel, avslutar Per-Olof Jensen.

Läs även: Invigningsfest på Jönsaplan 2017

Skulle Malvan inte kunna flytta sin verksamhet till sjukhusområdet så är reservplanen den så kallade Grindstugan på Artillerigatan.

Skulle Malvan inte kunna flytta sin verksamhet till sjukhusområdet så är reservplanen den så kallade Grindstugan på Artillerigatan.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser