Annons

Gabriel ut i kvarten i Spanish Open

Gabriel Berg ifrån Landskrona Taekwondo Akademi gjorde sin andra internationella rankingtävling för i år i spanska Vigo. – Spanish Open är en stor internationell rankingtävling med över 2000 deltagare från hela världen. Gabriel gjorde en bra tävling men blev tyvärr utan medalj denna gången men som förstaårsjunior så är det viktigaste att etablerar sig i rätt viktklass, säger Johan Berg sportchef i klubben tillika sportskoordinator i svenska taekwondo förbundet. Gabriel Berg kunde inte själv närvara vid Landskronagalan men fick via ombud av LISA motta årets ungdomsstipendium. Gabriel Berg har gått upp ifrån kadett 11-14 år till junior 15-17 år och är i år yngst i sin viktklass. – Trots ålders och viktklassbyte så är medaljerna inte långt borta .Han förlorade kvartsfinal med 4-10 emot en spanjor i Vigo och tekniskt så gick det mycket bättre nu än för en månad sedan. Även då förlorade han i kvartsfinal den gången mot en engelsman i Eindhoven, Holland. – Det vi tittar på är de små detaljerna som ska finslipas, just nu är konditionsträning och flexibilitetsträning prio ett, för att få de sista bitarna på plats. Till helgen väntar landslagsläger och nästa tävling för Gabriel Berg blir i Innsbruck, Österrike den 30 maj. – Däremellan åker klubbens nybörjare till Stockholm för en inhemsk stor nybörjartävling den 2 maj. För även om jag inte hinner höra av mig lika ofta nu som tidigare så tävlar klubben för fullt med framgång, avslutar eldsjälen och tränaren Johan Berg.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser