Annons

Kronan nådde kvartsfinal i U17 SM

En ung förening med relativt ny ungdomsverksamhet. Så kan man beskriva Kronan VBK. – Men vi är också en av de mest växande ”små” föreningarna i volleybollsverige och med hårt arbete kommer så småningom resultaten, säger Marie Saxne ungdomsansvarig och tränare Kronan VBK som i helgen fick se sina adepter uträtta stordåd vid U17 SM. Kronan kvalade i januari in till SM för U17-lag för andra året i rad, som ett av 16 lag i hela Sverige. Förra året var det en skräll. Detta året var det en realistisk målsättning. – Väl i SM ska man sikta högt och tjejerna har en enorm potential. Vi kom överens om att kvartsfinal var ett realistiskt mål, men att det skulle kräva att vi spelade vår bästa volleyboll någonsin och skrällde i två av matcherna, säger Maria Saxne vars ungdomar i gruppspelet ställdes mot två lag som man inte visste så mycket om: Tuve VK (Göteborg) och Vallentuna. – I gruppen även Malmö som vi aldrig vunnit mot när de matchat sitt bästa lag och som slutade tvåa i den södra kvalpoolen efter förhandstippade guldkandidaterna EVS. Kronan inledde mot Tuve och startade lite blekt, tagna av stundens allvar. – Men efterhand kom vi in i matchen och i andra set spelade vi jämnt med motståndarna, men fick ändå se oss besegrade med 2-0. I andra matchen mot Malmö pratade vi mycket om att förlita oss på det vi kan och jobba för laget. Vi startade skakigt men hittade snart vårt spel och gick förbi och vann första set. I andra set tappade vi spelet och nerverna spökade. Vi förlorade detta set och det var dags för skiljeset. Vi spelade bestämt och fick utdelning på vår taktik som vi lyckades följa trots den nervösa sitationen. Vi vann ett jämnt set, och slog därmed seedade Malmö. Vinst i sista matchen mot Vallentuna skulle innebära att Kronan säkrade en plats i kvartsfinalen. – Det var ett nervöst lag som intog planen och i första set spelade vi inte bra. Men vi lyckades ändå ta hem setet och i andra lossnade nerver och spelet glänste. 25-12 till oss talar sitt tydliga språk. En andraplats i gruppen efter Tuve och för första gången i föreningens historia var vi bland de åtta bästa lagen i Sverige. Extra kul att alla tjejerna hade sina föräldrar på plats i hejarklacken också. I kvarten fick Landskornatjejerna möta Norsjö VK från Norrland. Ett lag som på förhand tillhörde favoriterna och som hade många bra spelare. – Vi gick in i matchen helt utan respekt och spelar i första set den bästa volleybollen vi någonsin har presterat. Norsjö vinner setet med 25-20 men fick kämpa hårt för varje poäng. I andra set gick Norsjö ifrån direkt. Vi krigade på bra, men räckte inte till mot ett övermäktigt motstånd. Norsjö spelade sedan till sig ett brons efter att ha åkt ut mot EVS i semin. Det var ett gäng nöjda Kronantjejer och coacher som intog luftmadrasserna i skolsalen på kvällen för att ladda för söndagens placeringsspel. – Under söndagen kom vi tyvärr inte i närheten av det spel vi hade under lördagen och vi fick se oss besegrade av både Södertelge Volley och Falkenbergs VK. Det blev en fin åttondeplats för Kronans unga lag, som består av Sabina Hultman (f99), Ebba Norstedt (99), Rakel Nilsson (00), Ebba Johannesson (00), Iris Carlsson Hagel (00), Nike Fjätström (00), Ronja Keijsner (01), Moa Mellblom (01), Amanda Egvärn (01), Julia Söderlindh (01), Agnes Johannesson (02) och Lykke Nilsson (02). Och i skuggan bakom favorittippade EVS, som förlorade en jämn final mot Tuve VK, så blev Kronan näst bästa lag från Skåne av fyra som kvalat in till slutspelet. En stor prestation av en liten förening på frammarsch.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser