Annons

Glumslöv övertygade mot Stehag

Under lördagen inkasserade Glumslövs herrar sin andra tre poängare på lika många försök när man gästade Stehags AIF. 3-0 skrevs slutsiffrorna till. Glumslöv tog omgående tag i taktpinnen och redan efter ett par minuter hade man skapat ett par farliga chanser och några hörnor. I den femte minuten betalar sig Glumslövs fina spel då man kombinerar sig in i Stehags straffområde, där leder en väldigt klumpig tackling till en solklar straff för Glumslöv som Filip Hansson förvaltar på bästa sätt till 1-0. Efter målet fortsätter Glumslöv att trycka på men trots ett antal riktigt bra chanser så kommer inte 2-0 målet under den här perioden. Istället går Glumslöv tyvärr ner sig lite och faller in i motståndarnas låga tempo vilket ger Stehag en period där man får ett litet tryck mot Glumslövs mål, mycket tack vare tre-fyra hörnor på raken. Stehag hade för dagen dock inte tillräckligt mycket kvalité för att hota Glumslövs försvar och skapar i ärlighetens namn inte en enda riktigt het målchans under hela matchen. Sista 10-15 minuterna av halvleken lyfter sig Glumslöv igen och tar över matchen men 1-0 står sig till paus. Andra halvlek börjar Glumslöv i ett betydligt högre tempo där man flyttar boll på ett bättre sätt och kontrollerar matchen, man vinner tillbaka bollen tidigt vilket gör att Stehags försök till anfall blir väldigt korta och Glumslöv kan äga mycket boll på offensiv planhalva. Det dröjer dock till den 64:e minuten innan nästa mål faller men när det väl gör det så är det ett väldigt vackert mål där Glumslöv bygger upp anfallet med 5-10 passningar innan man skär igenom Stehags försvar med ett fint väggspel som friställer Filip Hansson som avslutar distinkt vid förstastolpen till 2-0. 15 minuter senare fullbordar Filip sitt hattrick när han påpassligt håller sig framme och utnyttjar ett missförstånd i Stehagsförsvaret och kyligt lobbar bollen över den utrusande målvakten, 3-0 och ridå för Stehag. De sista 10 minuterna handlar mest om kontroll från Glumslövs sida där man håller i bollen och spelar av matchen på ett bra sätt. – Matchen som helhet kontrollera vi på ett bra sätt även om vi aldrig riktigt kommer upp i den nivån som vi förväntar oss och har vant oss vid under året. Men hela laget gör en gedigen arbetsinsats där vi framför allt tar med oss den andra halvleken där vi höjer oss ett par snäpp i allt vi gör och då märker vi också att motståndarna inte alls hänger med. Extra plus går idag till de både Filiparna Hansson och Persson där Filip Persson äger sin vänsterkant från första till sista minut, offensivt och defensivt, samt Filip Hansson som gör Glumslövs samtliga tre mål, summerar Marcus Hansson, tränare i Glumslöv.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser