Annons

Stefan Johansson tar över tillfälligt efter Susanne Öström

Det blir stadsledningskontorets chef Stefan Johansson som tar över stadsdirektörstjänsten som tillförordnad till en ny har hittas. Någon tidsplan har kommunstyrelsens ordförande Torkild Strandberg dock inte i dagsläget.
– Det här är så nytt att vi inte har hunnit ta fram någon tidsplan. Men vi är inte oroliga. Stefan Johansson är väl insatt i vad jobbet innebär, säger Torkild Strandberg.

Beslutet om stadsdirektörens sorti har växt fram efter diskussioner under veckan och igår kom så uppsägningen. Torkild Strandberg är besviken över stadsdirektörens beslut.
– Det är inget konstigt alls. Beslutet att genomföra utvecklingsprogrammet är taget i kommunstyrelsen och då är det tjänstemännens uppgift att verkställa. Hon kunde inte verkställa vårt beslut och det gör mig besviken.

Annons
 

I ett pressmeddelande säger Torkild Strandberg ”Men kommunstyrelsen har antagit ett tydligt utvecklingsprogram för Landskrona, med ett förstärkt fokus på tillväxt och investeringar. Detta måste givetvis alla ledande tjänstemän i kommunen stå bakom – det gör inte stadsdirektören i alla delar.” – Det är kanske en dålig formulering. Vad jag menar är att man inte måste hålla med alla beslut men man får ändå vara med på resan. Det gäller inte bara oss i kommunstyrelsen utan även på nämndsnivå. Det som beslutas i nämnderna ska tjänstemännen verkställa.

Nu kommer arbetet med att hitta en ny stadsdirektör att påbörjas men först av allt kommer arbetsbeskrivningen för den kommande chefen att ses över.
– Så blir fallet. Det gör vi alltid när vi ska tillsätta en ny chef. Men hur lång tid allt tar vet jag inte idag, avslutar Torkild Strandberg.

Tillförordnad för den tillförordande
Hur Stefan Johansson ser på att åter få rycka in som stadsdirektör vet vi inte då han för tillfället befinner sig på semester. I hans frånvaro vikarierar nu ekonimichef Per-Mikael Svensson som stadsdirektör.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser