Annons

LANDSKRONA DIREKT AVSLÖJAR: Susanne Öström säger upp sig

Enligt säkra källor kommer Susanne Öström, stadsdirektör i Landskrona stad, att sluta sin tjänst. Uppgifterna gör gällande att hon under torsdagskvällen informerade samtliga förvaltningschefer och övriga ansvariga inom kommunen om sitt beslut. Hon låter dock meddela till Landskrona Direkt att hon inte är anträffbar för en kommentar förrän vid lunchtid idag, fredag.

Turerna kring stadsdirektör Susanne Öström har varit många sedan Treklövern med kommunstyrelsens ordförande Torkild Strandberg (FP) i spetelsen presenterade sitt mandatperiodsprogram för utvecklingsfrågor för 2015-2018. I detta stod att läsa att en utvecklingschef skulle anställas och denna skulle lyda direkt under kommunstyrelsen, det vill säga att utvecklingschefen skulle arbeta utanför den kommunala organisationen. Detta var något som Susanne Öström tyckte var en ”omöjlig konstruktion” och sedan dess ha smolket fyllt bägaren som alltså nu runnit över. Susanne Öström är idag sjuktskriven och anledningen till hennes frånvaro är ”arbetsrelaterat”.

Annons
 

I skrivande stund sitter kommunstyrelsens ordförande Torkild Strandberg i ett möte med berörda parter och diskuterar ”personalfrågor”.

Enligt uppgift befinner sig Susanne Öström på annan ort och svarar på frågor senare idag, fredag.

Mer information kommer senare.

Läs även:

  • Jobbet som ingen blir långrandig på
  • Oklar framtid för stadsdirektören
  • En utvecklingschef ska få staden att lyfta
  • Torkild på kollisionskurs med facken
  • MP vill se bred satsning på utveckling och tillväxt
  • Utvecklingsprogrammet i punktform
  • Stadsdirektören starkt kritisk till förslaget om en utvecklingschef
  • Treklövern vill se stora omstruktureringar
    – S frågande till utvecklingschef
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser