Annons

Friluftsfrämjandet skolades i livsviktig information

I söndags begav sig 20-talet medlemmar i Friluftsfrämjandet på vandring från Borstahusen upp över backarna och ner till Sundet vid Sundvik. Väl där samlades alla i Brandts garage för att få instruktioner om Hjärt- o Lungräddning, förmedlade av kommuninstruktör Camilla Lejonqvist Mårtensson, till vardags narkossjuksköterska på Landskrona lasarett.

– Det blev ett givande möte, där även en del medlemmar passade på att försöka få liv i dockan Ann, berättar Jan-Erik Mattsson och menar att nästa gång kan det vara skarpt läge och då gäller det att vara förberedd.
– Hur mycket man kan nu förbereda sig för en situation när adrenalinet pumpar. Vi lärde oss att det alltid är viktigt att göra något och säkert var det ett och annat av informationen som vi tog till oss och förhoppningsvis kan använda oss av om olyckan är framme.


Camilla Lejonqvist Mårtenssons sätter in upplivningsförsök.
Foto: Jan-Erik Mattsson.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser