Annons

Framåtsträvande elever prisades

För sjunde året delades igår skolstipendium ut till elever i de kommunala och fristående skolorna i Landskrona stads upptagningsområde.

Glada och förväntansfulla elever från grund- och gymnasieskolan var tillsammans med sina vårdnadshavare inbjudna till skolstipendieutdelningen i stadshuset. De 25 stipendiaterna fick varsitt diplom och en check på tusen kronor.
– Vi är mycket glada att på detta sätt kunna uppmärksamma och belöna våra duktiga elever i grund- och gymnasieskolan. De utvalda eleverna visar ett stort engagemang i sin utbildning och i skolan, säger Anders Grundberg, förvaltningschef för utbildningsförvaltningen.

Annons
 

Sedan starten 2009 har nu totalt 166 elever fått del av stipendierna i någon av de fem kategorierna; Bästa prestation, Bästa kunskapsutveckling, Bästa kamrat, Bästa innovation/entreprenörskap och den Fria nomineringen.
Lärare, rektorer och verksamhetschefer är de som nominerat och valt ut just dessa bland så många andra duktiga elever. I år var det dessutom en elev som fick ta emot skolstipendium för andra gången.
– Varje år belönas elever som gjort prestationer av ibland enastående karaktär. Det är viktigt att lyfta fram och uppmuntra elever som presterat utöver det vanliga och samtidigt lyfta resultaten i Landskronas skolor, säger kommunalråd Torkild Strandberg.

Stipendierna delades ut, under en ceremoni i stadshuset, av kommunalråd Torkild Strandberg och förvaltningschef för utbildningsförvaltningen Anders Grundberg.

Följande elever fick motta stipendium.

Kategori – Bästa kunskapsutveckling

Husein Khadra – åk 5, Pilängskolan. Är ambitiös och tar ansvar för sitt lärande, med god kunskapsutveckling. En riktigt god ambassadör för skolan.

Helen Rasho – åk 8, Seminarieskolan 7-9. Har tagit stort ansvar för sitt lärande och utnyttjar varje tillfälle att utvecklas och har därmed höjt sitt meritvärde rejält.

Moa Johansson – Grundsärskolan. Jobbar flitigt med läxorna, har läsförståelse, läser böcker och räknar.

Mustafa Dedic – SA12, Allvar Gullstrandgymnasiet. Hans studiemotiverade inställning gör honom till ett föredöme för alla skolkamrater. Han har ett ordförråd som överträffat alla i klassen och utomordentliga kunskaper i engelska.

Szymon Klinder – BA12, Selma Lagerlöfgymnasiet. Har på få år i Sverige utvecklat tal och skrift exceptionellt bra. Han har gjort stort intryck på företagen under sin praktik och varit en god ambassadör för skolan.

Kategori – Bästa prestation, utöver det vanliga

Linnea Liljedahl – åk 9, Sandåkerskolan. Är ambitiös och målmedveten. Hon tar sig an allt skolarbete med entusiasm och envishet.

Piotr Kreft – åk 9, Seminarieskolan 7-9. Har gjort en imponerande utveckling både kunskapsmässigt och socialt. Och höjt sitt meritvärde fantastiskt mycket.

Casper Donnerhag – åk 9, Västervångskolan. Har en enastående talang för pianospel och har, utan att ha eget piano, gått från novis till virtuos.

Alma Jinnestål – åk 9, Säbyholms Montessoriskola. För mycket goda kunskaper och god förståelse inom matematik. Hon läser matematik på gymnasienivå.

Kajsa Andreasson Dahlgren – NA12, Allvar Gullstrandgymnasiet. För ett fantastiskt högt resultat på sitt nationella prov i matematik 4.

Lee Hallin – RL12, Selma Lagerlöfgymnasiet. Har på ett moget och kreativt sätt uppnått sina mål inom bageri/konditori. Har genom sin målmedvetenhet tagit ansvar för studierna och inspirerat sina klasskamrater.

Kategori – Bästa kamrat

Arlinda Istrefi – åk 8, Seminarieskolan 7-9. Hon tar ett stort ansvar för sitt lärande och för att alla ska lyckas på skolan.

Alexander Svensson – åk 8, Västervångskolan. En ödmjuk och trevlig kompis som kan samarbeta med alla. Möter alla med ett leende och gott humör, en sann glädjespridare.

Janisse Magnuson – åk 9, Kunskapsskolan. Tar hänsyn och har en helhetssyn. Bryr sig om andra och ser till att ingen är själv.

Fatoumata Manneh – IM, Selma Lagerlöfgymnasiet. Med ett leende som smittar sprider hon värme och inger trygghet till klasskamraterna. Hon tillhör de människor i världen som kan entusiasmera sina medmänniskor.

Adam Sjöstrand – BA12, Selma Lagerlöfgymnasiet. Sitt stora intresse och höga ambition för utbildningen påverkar inte hans vilja att ta sig tid att hjälpa sina klasskamrater. Han är en förebild och högt uppskattad kamrat.

Kategori – Bästa innovation eller entreprenörskap

Elin Ahlström – åk 9, Glumslöv skola. Med stort hjärta som brinner för andra människor. Är en visionär av stora mått, men även handlingskraftig och arbetar intensivt för att nå sina drömmar.

Ezra Grainca – EK12, Allvar Gullstrandgymnasiet. Uppvisar innovativ förmåga, företagaranda och passion för det hon tror på. Hon är synnerligen ambitiös i sitt UF-företagande.

Nourhan Chahrour – BF13, Selma Lagerlöfgymnasiet. Har med stor innovationsförmåga tagit fram ett eget lexikon med bild och text, under praktiken i en hörselklass på grundskolan.

Kategori – Fri nominering

Emilia Pribak – åk 3, Alléskolan. En god kamrat som gillar att vara med alla, som alla gillar att vara med. Hon gör alltid sitt bästa och är positiv och rolig.

Parishan Keder – åk 6, Dammhagskolan. En lysande elev som jobbar för att minska konflikter, både som jourkompis och som individ i klassen.

Elsa Assarsson – åk 8, Asmundtorp skola. Hon har hoppat över en årskurs och har en fantastisk förmåga att plocka ut det viktiga i det hon ska lära. Hon presterar på en mycket hög nivå i samtliga ämnen.

Lirim Januzi – åk 9, Seminarieskolan 7-9. Har med enorm kämpaglöd och arbetsinsats tagit sig tillbaka efter lång tids sjukdom som hindrat studierna.

Amina Kurtanovic – NA12, Allvar Gullstrandgymnasiet. Har med stort ansvarstagande tagit möjligheten att delta i skolans program med Medicinska fakulteten vid Lunds universitet.

Jessica Radu – NA12, Allvar Gullstrandgymnasiet. Har med stort ansvarstagande tagit möjligheten att delta i skolans program med Medicinska fakulteten vid Lunds universitet.

I samband med ceremonin delades också meriteringsbevis för förstelärarprogrammet FA inom Arete ut till följande lärare:
Bassam Ahmad, Rebecca Palm, Niklas Olausson, Cecilia Nilsson, Anna Svalin, Hannele Tornborg, Johan Hallbeck, Karolin Wagner, Anna Torines, Christina Nilsson, Sofia Axelsson och Kristina Kemp.


Piotr Kreft från Seminarieskolan går från klarhet till klarhet.
Foto: Martin Larsson.


Parishan Keder och Alma Jinnestål var glada och stolta över sina diplom.
Foto: Martin Larsson.


Nourhan Chahrour har med stor innovationsförmåga tagit fram ett eget lexikon med bild och text, under praktiken i en hörselklass på grundskolan. Något som Torkild Strandberg tackade för. Foto: Martin Larsson.


Lirim Januzi en kämpe. Foto: Martin Larsson.


Anders Grundberg, förvaltningschef för utbildningsförvaltningen visar uppskattning för Linnea Liljedahl som är aktiv på lektionerna. Foto: Martin Larsson.


Lee Hallins fantastiska bakverk och spännande praktik har vi skrivit om tidigare.
Foto: Martin Larsson.


Bassam Ahmad och Fatoumata Manneh. Foto: Martin Larsson.


Anna Svalin, Hannele Tornborg och Christina Nilsson med sina meriteringsbevis.
Foto: Martin Larsson.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser