Annons

Åskådare gav ordningsvakt en blåklocka

I samband med BoIS hemmapremiär mot Oddevold i söndags inträffade en incident på ståplatsläktaren. En person ut publiken slog en ordningsvakt i ansiktet i samband med en tumultartad situation i andra halvlek. Händelsen är nu anmäld till polisen och ytterligare en anmälan kan vara aktuell då ännu en person fått motta ett slag.

Polisen i Landskrona har fått in en anmälan om våld mot tjänsteman. Det är en åskådare som i söndags slog en ordningsvakt i ansiktet under fotbollsmatchen mellan BoIS och Oddevold. Slaget tog så olyckligt att ordningsvakten fick en blåklocka.
Nu återstår polisens arbete med att gå genom filmer från övervakningskameror och vittnesuppgifter för att knyta en gärningsman till händelsen.
– Jag såg inte bråket personligen men vad jag har förstått så har polisen ett bra hum vem gärningsmannen är och då är ju hoppet gott om att vederbörande får sona för sitt brott, säger Mats Aronsson, säkerhetsansvarig på Idrottsplatsen i samband med BoIS hemmamatcher.

Annons
 

Faktum är att ännu en anmälan kan vara på väg in. Det ska enligt polisen röra sig om en person i publiken som försökt hjälpa ordningsvakten att få stopp på tumultet.
– Det stämmer. Och om jag är rätt underrättad så ska det vara två polismän som varit på matchen utanför sin arbetstid som hjälpte till. En av dessa ska också ha fått ett slag, säger Mats Aronsson.

Förra säsongen avstängdes en person från Idrottsplatsen under ett år efter en händelse i BoIS hemmamatch mot Syrianska. Vad som händer med åskådaren som slog ordningsvakten återstår att se.
– Först och främst så är det en ren polisiär fråga mellan målsäganden och den eventuellt misstänkte. Men det är klart att om personen blir identifierad så kommer BoIS styrelse att få reda på detta och sedan är det upp till dom om personen ska stängas av eller ej, säger Mats Aronsson som nu förbereder inför nästa hemmamatch som spelas mot Husqvarna FF den 26 april.
– Det kommer ett bli en del förändringar, bland annat ska vi se över kameraövervakningen. Men vi kommer även att vidta andra åtgärder. Vilka kan jag inte gå in på nu. Klart är i alla fall att vi inte tolererar att någon, vakt eller annan på IP, ska behöva råka ut för något sådant som nu inträffat, avslutar Mats Aronsson.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser