Annons

Över 1 300 gästade Landskronagalan

I fredags var det åter dags för årets stora baluns i Idrottshallen. Klockan 17.30 slogs portarna upp för de 541 som bokat plats på parkett till Landskronagalan 2015. Ett par timmar senare öppnades det även upp för de resterande 780 som bokat biljetter på läktarplats och sedan kunde showen börja på allvar. Och visst blev det en lyckad kväll.

Vid 17-tiden i fredags var det nervöst värre i idrottshallen i Landskrona. Det var dags för det stora mandomsprovet, att ro iland en Landskronagala med över tusen besökare.
– Det var rejält pirrigt Men samtidigt kände jag mig trygg i att ha så många medarbetare sidan om mig, säger Sebastian Swärd, en av de huvudansvariga för den stora festen vars bolag Why Land tillsammans med LISA och stadens näringsliv gjorde det möjligt.
– Det var ju första gången vi körde galan och därför kändes det lite extra i magen.

Annons
 

Och allt fungerade som det skulle. På flinka ben sprang servitörer med såväl mat och dryck som lät sig väl smakas. Samtidigt underhölls det med sång, musik och stå-upp innan det var dag för det stora insläppet och galans höjdpunkt, prisutdelningarna. Med fingertoppskänsla ledde konferencier Johan Wester publik och deltagare genom kvällen.
– Jag är mycket nöjd. Det finns säkert sådant som kan bli bättre men vi har bara möts av leenden och glada tillrop efter galan, säger Sebastian Swärd.

Sammanlagt gästades galan av 1 321 personer. Efter festen har det blivit tre dagars städ och flytt.
– Jag somnade som en stock vid fyratiden natten till lördagen och sedan var det upp och börja röja och det har vi gjort i tre dagar. Igår kväll tömde vi det sista och vi har nu bara det rent administrativa kvar.

Om det blir fler Landskronagalor för Sebastian Swärd och hans kollega Elin Jönsson kan han inte svara på i skrivvande stund.
– Detta var en mycket rolig och viktig erfarenhet. Både att arrangera en så stor fest samt att knyta så många kontakter som vi gjort kommer att vara värdefullt. Men nu ska vi analysera och skaffa oss en helhetsbild innan vi funderar över framtiden.

Sebastian Swärd lider dock ingen brist på sysselsättning.
– Nej, närmast väntar en anti-rasistfest med IF Metall och dess medlemmar, avslutar arrangören.

Pristagarna:

Årets förening:
Landskrona Ski Club.

Årets nykomling:
Olivia Kristensson-Nilsson, Landskrona Kvinnliga GF.

Guldmedaljen:
Marcus Johansson, ishockeyspelare bördig i Lejonet och numera i NHL-klubben Washington Capitals.

Ledarkannan:
Gunnar Nilsson, ordförande för LISA.

Ungdomsstipendiaterna:
Gabriel Berg, Elisabeth Brandt, Felix Elofsson, Doruntina Goxhuli, Emil Hassling, Fabian Hast, Carolina Larsson, Josefine Olsson, Paulina Pavlovic och Clara Vater.

Årets hållbara företag:
Alfdex.

Årets unga entreprenör:
Joacim Larsen, Brygghuset Finn.

Årets hederspris för näringslivet:
Parajett.

Årets nyföretagare:
Jenny Lilja, Vardagshjälten.

Årets inspiratör:
Jonas Westerberg, Mötesplats Borstahusen.


LISA:s ordförande Gunnar Nilsson var en av många stolta pristagare som fick en pratstund med Johan Wester.
Foto: Martin Larsson.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser