Annons

Eleine släpper debutalbum

Förföriskt, stilistiskt och monumentalt. Så beskriver det Landskronagrundade symfoniska metalbandet Eleine sitt kommande och självbetitlad debutalbum ”Eleine”.

På lördag blir det stor releasefest på Tages då det symfoniska metalbandet Eleine släpper sitt debutalbum. Det hela började redan 2011 när frontfiguren Eleine (Madeleine Liljestam) bosatt i Asmundtorp, blev kontaktad av VD:n på Cardiac Records i Ystad. Han hade följt Eleines blogg i över ett år, och ville inleda ett samarbete.

Annons
 

2012 anslöt sig Rikard Ekberg, som idag är gitarrist och även låtskrivare i bandet tillsammans med sångerskan. Kort därpå fann de tre begåvade musiker som gjorde att Eleine till ett komplett band – David Eriksson (trummor), Sebastian Berglund (keyboard), Andreas Mårtensson (bas).

Det nya albumet har en röd tråd.
“More often than not, evil lingers in the promise of good”. Mer ofta än sällan gömmer sig ondskan i löftet om gott. Det är alltid någon som försäkrar framgång och utopi, när ändamålet är egoistiskt. En tröstande röst som väser fram ömma ord, där syftet är att få dig blunda för det som sker, förklarar Eleine temat.

Eleine är även känd som alternativ modell.
– I samma veva som jag började arbeta med Cardiac, började jag plåtas lite av olika fotografer som alternativ modell. Sedan dess har det rullat på och jag jobbar just nu med agenturen ChaosModels Agency. Den visuella aspekten är viktigt både för mig som modell och som sångerska i bandet, poängterar hon.

Noterbart i sammanhanget är det anlitats ett par namnkunniga personer i branschen till debutskivan. Skivan mixades nämligen av Stefan Karlsson och mastrades av Dragan Tanaskovic. Den senare är vida känd inom scenen och har bland annat mastrat In Flames platta “Sounds Of A Playground Fading”. Stefan Karlsson har jobbat åt artister som Hardcore Superstar, In Flames, At The Gates och HEAT. Skivan släpps av  Cardiac Records tillsammans med Universal.  

Lyssna på Eleine – Gathering Storm

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser