Annons

Vuxenutbildningen flyttar till centrum

Den kommunala vuxenutbildningen som idag har sina lokaler i Norrestad kommer att flytta till fastigheten Karls XV i centrala Landskrona. Detta beslutades på kommunstyrelsens möte på torsdagen. Ärendet ska i och för sig upp till kommunfullmäktige för ett slutgiltigt beslut men eftersom Treklövern är överens med Sverigedemokraterna om flytten så lär den verkställas.

Utbildningsnämnden vill samla all kommunal vuxenutbildning i ombyggda lokaler i fastigheten Karls XV. Det är samma hus som Arbetsförmedlingen och individ- och familjeförvaltningens enheter för ekonomiskt bistånd och kompetensforum kommer att flytta till. Vuxenutbildningen kommer då att huseras i den byggnad som ligger ut med Järnvägsgatan.
– De kommer då att tillgång till moderna, ändamålsenliga lokaler, säger kommunstyrelsens ordförande Torkild Strandberg (FP).

Annons
 

Jonas Esbjörnsson (S) är dock kritisk till beslutet.
– Jag har inget emot i sak att vuxenutbildningen flyttar till centrum. Men faktum är att de får 25 procent mindre lokalyta samtidigt som det kommer att bli fyra miljoner kronor dyrare, säger han till Landskrona Direkt.

Torkild Strandberg är dock övertygad om att man tagit rätt beslut.
– Alla kommer att få plats i de nya lokalerna och där finns även utrymme för en ökning. Sedan är det naturligtvis så att där inte får plats hur många som helst. Men skulle det problemet dyka upp så hanterar vi det då, säger Torkild Strandberg.

Sammanlagt berör flytten cirka 600 elever. Stadsledningskontoret har förhandlat fram ett hyresavtal med fastighetsägaren Tornet AB och flytten beräknas kunna äga rum vid årsskiftet 2015/2016. I samband med flytten lämnar vuxenutbildningen sina nuvarande lokaler på Emaljgatan och Koppargården.

Socialdemokraterna lämnade en muntlig reservation.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser