Annons

IES välkomnas till Landskrona

I Åstorp och Klippan lägger friskolan Petersvenskolan ner sin verksamhet på grund av svalt intresse bland eleverna. I Landskrona hoppas dock Treklövern och Sverigedemokraterna att en annan friskola, Internationella Engelska Skolan, IES, ska locka. Därför rekommenderar en oenig utbildningsnämnd Skolinspektionen att ge tillstånd för IES att etablera sig i norra Borstahusen. Det var en oenig utbildningsnämnd som efter en längre diskussion och votering tog beslutet att rekommendera Skolinspektionen att låta Internationella Engelska Skolan etablera sig i Landskrona. Nämnden beslutade att skicka det remissvar till Skolinspektionen som utbildningsförvaltningen tagit fram. I svaret står bland annat att läsa att ”…en nyetablering på lång sikt inte påverkar förvaltningens ekonomiska, pedagogiska eller organisatoriska planering”. Detta är något som Socialdemokraterna inte skriver under på. Därför tog de fram ett eget svar som de ville att nämnden skulle skicka till Skolinspektionen. I detta föreslås att Skolinspektionen ska avslå IES:s ansökan om att starta skolverksamhet i Landskrona, såväl av ekonomiska och organisatoriska skäl som av pedagogiska. Socialdemokraterna hävdar också i sitt förslag att risken för ökad segregation är påtaglig och att detta är något som Skolinspektionen redan håller ögonen på. Utbildningsnämndens ordförande Lisa Flinth (FP) har dock ingen förståelse för Socialdemokraternas syn på etableringen. – Nej, jag anser att dom har fel på alla punkter. Jag är mycket stolt över att Internationella Engelska Skolan vill etablera sig i Landskrona, säger hon. Socialdemokraterna reserverade sig muntligt till förmån för sitt eget remissvar till Skolinspektionen.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser