Annons

Hållbart företag prisas med Silverknut

På Landskronagalan som går av stapeln ikväll delas Silverknuten ut för allra första gången. Det är en prisstatyett med flera symboliska betydelser. Johan Holmstedt, VD på Landskrona Energi, visar upp Silverknuten som kommer att delas ut på Landskronagalan ikväll. Foto: Pressbild I samband med priset Årets Hållbara Företag gör Silverknuten debut och delas ut till vinnaren på Landskronagalan 2015. Silverknuten är en avbildning av den röda skorsten som sitter på Landskrona Energis kraftvärmeverk Energiknuten, Non CO2. – Valet att ta fram Silverknuten gjordes utifrån att vi ville koppla samman det som Landskrona Energi står för. Vi är oerhört stolta över att få dela ut priset till det företag som på ett tydligt sätt bidragit till Landskronas miljö, och gjort det i samverkan med andra ur ett hållbarhetsperspektiv, säger Johan Holmstedt, VD på Landskrona Energi. Silverknuten har tagits fram i samarbete med Carl Fredrik Reuterswärd och inspirerats av, precis som Energiknutens skorsten, konstverket Non-Violence. Detta utgör också viktig symbolik. – Både jag och Carl Fredrik är stolta över hur Landskrona visar framfötterna så detta är både roligt och en ära att få vara del av, säger konstnärens hustru Tonie Lewenhaupt som kommer att dela ut priset tillsammans med Johan Holmstedt.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser