Annons

Kommunen söker faddrar till ensamkommande ungdomar

Just nu bor ett flertal ensamkommande ungdomar på HVB-boende i staden. Därför söker individ- och familjeförvaltningen fadderfamiljer/faddrar som är nyfikna på att lära känna någon av dessa ungdomar, som vill dela med sig av sin vardag, sitt familjeliv och vara ett socialt stöd.

Många ungdomar som upplevt krigets fasor söker en fristad i Sverige. De har av olika anledningar fått lämna sina familjer och hemländer och befinner sig i ett nytt land utan att ha stöd från sin familj eller något socialt kontaktnät. Individ- och familjeförvaltningen vill därför komma i kontakt med Landskronabor som vill hjälpa ungdomarna som kommit till Landskrona.
– Genom att få kontakt med en svensk familj är det lättare att lära sig det svenska språket och att kunna komma in i det svenska samhället. Att ha en familj att kunna knyta an till ger ungdomarna en verklig bild av hur vardagslivet fungerar i Sverige, säger Dorota Ates, projektledare på individ- och familjeförvaltningen.

Annons
 

De ensamkommande ungdomarna bor på ett HVB-boende i staden. De har fått uppehållstillstånd och vet att de får stanna i Sverige. Trots en god omvårdnad på HVB-hemmet känner sig ungdomarna många gånger ensamma och villrådiga i det nya landet.
– Det är de små sakerna som gör skillnad, säger Dorota Ates och ger ett par exempel.
– Att bli hembjuden på middag, att göra en enkel utflykt eller bara ha någon att umgås med ibland betyder oerhört mycket. Din insats kan förändra en ungdoms liv.

Om du är intresserad och vill veta mer är du välkommen att kontakta Dorota Ates på 0709-47 02 17.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser