Annons

Idrottsledarstipendier till Landskrona

Sparbanksstiftelserna Skåne och Öresund belönar sju idrottsledare i Landskrona med stipendium på vardera 10 000 kronor. Mottagare är Peter Lindstedt, Glumslövs Fotbollförening, Christina Olsson, Glumslövs Fotbollsförening, Cecilia Claesson, Glumslövs GIF, Christian Melin, Häljarps IBK, Carl Nielsen, BK Landora, Jakob Ohlsson, SST Net Landskrona IBK samt Mats Elofsson, Landskrona Ski Club.
 – Med våra stipendier vill stiftelserna uppmuntra de skånska idrottsledarna. De ideella ungdomsledarna gör ett fantastiskt arbete och deras insatser kan inte nog uppskattas sett ur ett samhällsperspektiv. Sparbanksrörelsen har alltså mycket gemensamt med idrottsrörelsen, förklarar Åke Jönsson, idrottsansvarig styrelsemedlem i Sparbanksstiftelsen Skåne.

Det är åttonde året i rad som Sparbanksstiftelsen Skåne delar ut stipendier till skånska idrottsledare. Stipendieformen instiftades i samband med Skånes Idrottsförbunds 100 års jubileum 2008 och är helt unik för landet. Ingen annanstans finns den här typen av stöd för idrottsledare.
– Idrottsledarna kommer att tilldelas stipendiet tisdagen den 20 maj under
högtidliga former i samband med en galakväll på Sparbanken Skånes Arena i Lund,
upplyser Birgit Hansson, ordförande i Sparbanksstiftelsen Skåne.

Annons
 

Av stipendiesumman får idrottsledaren personligen 7 000 kronor. Till varje
enskilt stipendium är dessutom knutet en utvecklingscheck på 3 000 kronor som tillfaller den förening som stipendiaten verkar i.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser