Annons

Wormoförlust i genrepet

Det blev ännu en förlust för IK Wormo då de genrepade inför stundande seriespel. Efter en skakig insats föll de mot Lund med 2-3 på IP i Landskrona.

Gästerna tog ledningen på en hörna i sitt första anfall efter 20 minuters spel och det var inte riktigt väntat med tanke på att Wormo hade spel och chanser den första kvarten. I anslutning till målet gick Wormo ned sig ordentligt och Lund tilläts dominera matchen. Wormo lyckades dock kvittera innan pausvilan.

Annons
 

Lund fortsatte att äga matchen från starten i andra halvlek och på ett skott från 25 meter kunde en ohotad lundamittfältare göra 1-2. Wormo hängde inte med i matchen och Lund ökade ledningen i 75:e minuten på en frispark mot bortre delen av straffområdet där Wormo tappar och 1-3 var faktum. Efter detta lyfte sig Wormo ett par snäpp och lyckades reducera till 2-3 genom fint framspel av Cyril King till Rasmus Andersson, men mer orkade man inte med. Wormos spel präglades av passivitet och ängslighet. Man sjönk långt ner och öppnade ytor till Lund, inte alls det Wormo man är van vid som håller det trångt och kompakt i sitt försvarsspel.
– Nej, det saknades en del idag. Det var väldigt lite glöd hos många av mina spelare och vi tog alldeles för lätt på våra uppgifter. Nu gäller det att ladda om och visa att detta var en tillfällighet och verkligen sikta på att ge allt i seriepremiären för detta håller inte alls. säger en uppenbart missnöjd Dick Melin, tränare i IK Wormo.

Premiären för Wormo spelas på Exan på lördag klockan 14.00 då de tar emot Helsingborg Östra IF.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser