Annons

Man för en dag

Den 8:e varje månad blir Annette Andersson, Ing-Marie Olsson och Madelene Sandberg  män, om så bara för en dag.
Detta gör dom för att synliggöra orättvisorna i lönekuverten .
– Det bästa tipset jag kan ge någon som vill höja sin lön är att vara en man. Det är tyvärr den enskilt största faktorn för både lönesättning och arbetsvillkor i Sverige år 2015, säger Annette Andersson, ordförande i Kommunal Landskrona.

Kampanjen Lön hela dagen har ett stort antal fackförbund, partipolitiska kvinnoförbund och kvinnoorganisationer bakom sig.  Löneskillnaden mellan kvinnor som grupp och män som grupp är 14,3 %. Räknat på en arbetsdag mellan 08-17 innebär det att kvinnor arbetar gratis efter kl 15:51. Såhär har det sett ut sedan 1981 – utvecklingen står still.
– Lönegapet har minskat med 0,2 procentenheter på ett år. Om vi fortsätter i samma takt tar det minst 67 år tills vi har jämställda löner. Vi vill inte vänta så länge, vi har tröttnat på att vänta, avslutar Annette Andersson.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser