Annons

I en prästs backspegel på Onsdagsakademin

Frimurarnas Onsdagsakademi gästades förra veckan av prästen Sune Karlsson som engagerande berättade och kåserade om sina möten och upplevelser från 40 år som präst i Svenska kyrkan.

Att vara präst, berättade han, är att hjälpa människor i deras gudstro. Det sker bland annat genom gudstjänster, kyrkliga handlingar som t ex dop och begravningar samt genom personliga möten och själavård. Arbetet innebär också att tillsammans med församlingens arbetslag och ideella medarbetare forma en församlings verksamhet och gemenskap. Prästrollen är under ständig förändring. I vår tid är det särskilt viktigt att en präst kan samarbeta med människor och vara öppen och ärlig i sin ambition att låta den kristna tron prägla såväl helg som vardag.

Annons
 

Föredraget, som drog till sig många glada skratt, handlade om minnen, upplevelser och personer från studietiden i Lund och ett intressant fyrtioårigt prästliv. Sune speglade också några av de förändringar som har skett i kyrka och samhälle under alla de här åren. Han berörde också sin tid som frimurare och varför han 1977 valde att bli en länk i Svenska Frimurare Ordens brödrakedja . Något han aldrig ångrat.

Nästa arrangemang i OnsdagsAkademin blir ”vårutflykt” den 6 maj då medlemmar med respektive drar ut på resa tillsammans med onsdagsgruppen i Helsingborg.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser