Annons

Andlig spis och musik i Sofia Albertina kyrka

Mat och kultur är något som ofta går hand i hand. Detta är något som Landskrona Församling har tagit till vara på då de serverar soppa varje onsdag och måltiden föregås av en kortare konsert.
– Konserten får inte vara längre än att besökarna ska kunna komma hit på sin lunch. Det betyder att vi har en gräns på 15-20 minuter. Sedan serveras soppan, säger Dag Videke en av de musiker som brukar spela.

Idag står Laila Lindeblad Larsson för musiken och efter konserten serveras starka soppan med morot och kokos samt bröd, kaffe och kaka.
– Det ska vara enkelt men gott och inte för dyrt. Det kostar femtio kronor och priset är satt så lågt för att alla ska kunna komma hit och få i sig mat, säger Dag Videke.

Annons
 

När Landskrona Direkt gästade senast var det Håkan Falk som satt vid orgeln och gav åtta verser ur Andreas Willschers Der Kreuzweg, ett tungt och suggestivt stycke musik. Därefter serverades det en blomkålssoppa med parmesanost. En smakfull måltid som tillagats på församlingen.
– Det är Cecilia Persson Giribaldi som gör sopporna och de är alltid lika goda, berättar Ingbritt Lundberg som är en ofta återkommande gäst.
– Förutom att jag går på högmässorna så är jag här varje onsdag och äter soppa och njuter av lite musik.
En annan gäst som återkommer är Jan Jeppsson.
– Det är lugnt och skönt att komma in här och soppan smakar alltid gott, säger han.

Tidigare var det sopplunch praktiskt taget varje onsdag året runt. Men efter att gästerna blivit färre på sommaren och vintern så kör man nu vår och höst.
– Vi kör fram till den 10 juni. Sen tar vi ett sommaruppehåll och drar igång igen efter sommaren, avslutar Dag Videke.


Innan sopplunchen bjuds det på en kortare konsert. När Landskrona Direkt gästade spelade Håkan Falk åtta verser ur Andreas Willschers Der Kreuzweg på orgeln med 5000 pipor.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser