Annons

Över 200 drabbade när körskola gick i konkurs

Jonas Arancic Englund håller på att ta körkort och räknar med att vara klar inom kort. Frågan är dock hur lång tid det kommer att ta. När han kom till sin körskola, Rullians Körskola på Regeringsgatan på onsdagen förra veckan möttes han av en låst dörr och en lapp där det stod att körskolan gått i konkurs. – Jag trodde först att det var ett aprilskämt men efter att ha kollat på deras hemsida förstod jag att det var sant, säger han till Landskrona Direkt. Att körskolan gått i konkurs är en sak men Jonas Arancic Englund är upprörd över att ingen sagt något. Han ska också ha fått andra besked även efter konkursen varit ett faktum. – För en dryg månad sedan bokade jag fem tider och då sa dom inte ett ljud. En av dessa tiderna var i onsdags förra veckan men då ringde dom till mig och avbokade och anledningen var att bilen var på verkstad, säger han. Faktum är dock att de redan då gått i konkurs. I alla fall om man får tro deras hemsida. Där står att läsa följande: ”Rullians Trafikskola AB försattes i konkurs 2015-03-24.” alltså två dagar innan bilen var på verkstad. – Det är klart att man blir förbannad, säger eleven som nu får kontakta någon annan trafikskola för att slutföra utbildningen. – Det redan dyra körkortet kommer inte att bli billigare nu. De kommer ju säkert att behöver någon eller några lektioner för att kolla var jag ligger i min utbildning innan jag kan fortsätta där jag var och det känns tråkigt. Jag är dock glad att jag inte betalt in i förskott. Då hade jag förmodligen inte fått se röken av dom pengarna. Drygt 200 elever får nu söka till andra körskolor för att fortsätta sin utbildning. Ett drygt hundratal av dessa har betalt in pengar i förskott och att de ska få tillbaka dessa är knappast troligt. – Utsikterna är i alla fall små. Och att få tillbaka samtliga pengar är praktiskt taget uteslutet, säger Dan Nordenberg på Advokatfirman Acta, vilka sköter konkursen. Även tre anställda berörs av konkursen.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser