Annons

Lik i bil funnen i vallgraven

En förbipasserande på bron över den yttre vallgraven mellan slottsparken och Citadellområdet upptäckte att något blänkte i vattnet. Polis och brandkår larmades till platsen och fann att det var en bil som låg under vattenytan. När bilen bärgades visade det sig att det låg rester av en kropp i baksätet på bilen. Mycket pekar på att det är en försvunnen Landskronabo som är den omkomne.

­- Vi fick in ett samtal från en privatperson och var tillsammans med räddningstjänsten snabbt på plats. Och när bilen bärgades så hittades en död person i bilen, säger Kim Hild, presstalesman på Ledningscentralen region syd.

Annons
 

Bilen och kroppen fördes därefter till Helsingborg och där kunde man snabbt konstatera att bilen tillhörde en äldre man från Landskrona som försvann spårlöst 2007.
– Bilnummer och chassi stämmer och det var den försvunne mannen som ägde bilen. Det kommer dock att ta tid att identifiera kroppen. Klart är att bilen legat i vattnet länge och det ligger nära till hand att det rör sig om den försvunna mannen.

I dagsläget kan inte polisen hitta något som pekar mot att något brott ska ha begåtts.


Efter att bilen bärgats fördes den till Helsingborg för teknisk undersökning.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser