Annons

Många kyrkliga aktiviteter i påsk

Påsken är en av Svenska Kyrkans största högtider och aktiviteterna i Landskrona avlöser varandra. Landskrona Direkt har fått en sammanställning av Hjördis Thelander, informatör på Landskrona Församling.

– Det började redan igår med en passionsandakt i Sofia Albertina kyrka. Det var Dag Videke som ledde sin kör Landskrona Vokalensemble och prästen Britt Marklund höll i andakten.
Det var även Sinnesromässa med kaffe och äta baquetter – till självkostnadspris i Församlingshemmet kl 17.30 – då vi inleder med att dricka kaffe och äta baquetter – till självkostnadspris samt en mässa med Ewa Björnberg och musikern Håkan Falk.

Annons
 

I dag den 1 april, blir det pilgrimsvandring i Passionstid. (I kyrkan betyder inte passion det som vi vanligtvis förknippar med passion)
Vandringen startar kl 17.00 och går från Borstahusens kapell till Sofia Albertina kyrka. Man vandrar utefter havet och det hela avslutas med en Passionsandakt kl 19.00 i Sofia Albertina kyrka, där kören Vox Nova framträder under ledning av Dag Videke. Det är prästen Anna Davidsson Bremborg som leder andakten och vandringen.

På skärtorsdagen den 2 april mellan klockan  18.30 – 19.30 har vi Johannesmässa i  S:t Johannes kyrka.  Det är en familjegudstjänst och kvällen inleds med en gemensam måltid i Johannesgården klockan  17.45. Barnen äter gratis och de vuxna betalar 30 kr. Barnkören medverkar och alla barn får dekorera påskägg. Mässan leds av prästen Carina Brink och musikern Håkan Falk.

Mera vandring blir det på långfredagen den 3 april, men då från Ottarps kyrka, där man inleder med konstutställning och gudstjänst klockan 10.00. Utställare är bildkonstnären Niklas Fritsch, som är självlärd och målar i klassisk stil, samt fotografen Johan Olsson, som arbetar dokumentärt. Båda konstnärerna är från Landskrona.
Efter gudstjänst och vernissage börjar vandringen till Härslövs kyrka med fikapaus mitt emellan de båda  kyrkorna. Det hela avslutas med en andakt av prästen Per Johansson, som leder gudstjänst och vandring.

Alla ”nattugglor” är välkomna på lördag den 4 april klockan 23.30. Då blir det påsknattsmässa i Sofia Albertina kyrka. Gospelkören medverkar under ledning av Håkan Falk och Jonathan Darte, präst, håller i mässan.

På söndagen den 5 april är ”alla” i full gång. Påskdagsmässorna avlöser varandra i de olika kyrkorna.
Vi börjar i Härslöv kl 10.00, där medverkar både barn- och vuxenkörer och efteråt blir det Härslövsdagen i samarbete med Härslövs IK.
Nästa påskdagsmässa är i Sofia Albertina kl 11.00, kyrkoherde Bengt Karlgren leder mässan, Dag Videke och kören Vox Nova medverkar tillsammans med brass.

Samma tid kl 11.00 är det Påskdagsmässa på Ven med prästen Ewa Björnberg samt musikern Ingemo Svensson som leder Venkören.
Klockan 15.00 är det Johannesmässa i St: Johannes kyrka, en familjemässa som avslutas med mingel, musik och tilltugg i Livets rum. Prästen Carina Brink leder mässan tillsamman med musikern Håkan Falk.

På annandagen den 6 april klockan 12.00 blir det finsk påskmässa i St: Johannes kyrka. Det är vår finska präst, Jaakko Punta som leder mässan och efteråt blir det kyrkkaffe.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser