Annons

Kommunen bjuder på blöt konstfest

Inför stundande konstrunda och samlingsutställningen i Landskrona konsthall bjuder kommunen in till en blöt fest. Nej, det är inte påsköl eller kryddad snaps som det bjuds på utan en spontanföreställning som inkluderar besökarna i konsthallen.
– Vi var nere på Moderna museet i Malmö och hämtade inspiration av deras actionpainting nyligen där besökarna fick smeta, gegga och stänka färg på institutionens väggar och golv, Här väljer vi dock att vara utomhus, säger kommunens konstvetare Börje Andersson.
– Vi har valt att kalla projektet ”Watergata” .

Hur tänkte ni?
– Det är vår baby! Vem behöver solsken?, svarar Peter L Mark, på kommunens teknik- och serviceförvaltning.
– Skämt åsido. Många av konstrundans besökare kommer barfota och vi vill bjuda på happening innan besöket på samlingsutställning. Framförallt riktar vi in oss på morgondagens konstbesökare men även alla andra som har barnasinnet kvar. Det är alltså fritt fram att hoppa och plaska. Gummistövlar kommer att finnas till utlåning under invigningsdagen men vill man plumsa redan idag går det bra.

Annons
 

Har du vägarna förbi konsthallen redan idag? Passa på att föreviga när du hoppar i den konstiga vattenpölen och mejla bilden till oss.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser