Annons

Häljarps SK trea i Fair Play Cup

I helgen deltog Häljarp SK’s F13 i innebandyturneringen Fair Play Cup i Jönköping tillsammans med 145 andra innebandylag i sex olika klasser. Det var många av de allra bästa lagen som anmält sig till cupen.

Redan under fredag eftermiddag styrde lagets buss mot Jönköping och på kvällen spelade tjejerna sin första gruppspelsmatch mot IBK Köping Ungdom. En jämn match som slutade oavgjort 1-1.
Laget hade stort stöd på läktarna från många föräldrar och två av lagets skadade spelare var också på plats och stöttade sitt lag under cupen.

Annons
 

Under lördagen vann F13-laget bägge sina gruppspelsmatcher mot Onyx IBS Oxelösund, 2-1, och mot S/W 2010, 2-0. Häljarp blev tvåa i sin grupp och var nu klara för A-slutspel och kvartsfinal mot Täby FC’s lag 1 på söndagen.

Matchen mot Täby blev lite av en rysare. Häljarp tog ledningen med 1-0, men Täby kvitterade och tog även ledningen med 2-1. Men sedan tog Häljarp över matchen och vann till slut med 4-2.

Nu väntade Täbys lag 2 i semifinalen, men det visade sig att de var numret större än Häljarp.
Häljarps tränare Kim Petersson Sörensson och Johan Sivernäs konstaterade efter semifinalen:
– Täby F13-lag rankas som ett av dom bästa i Sverige så det är ingen skam att förlora mot dom. Laget har visat engagemang, närvaro, kämpa och respekt!
– Nu siktar vi på DM/Skåne om ett par veckor.

Det var sannerligen blandade känslor hos både spelare och tränare i laget. Härligt med bronset men samtidigt var detta Kims sista match som tränare med laget och det fälldes en och annan tår.
– Detta var ett perfekt avslut efter cirka sju år som tränare för dessa fantastiska tjejer, fast man skall aldrig ska stänga några dörrar. Vem vet, kanske står jag därefter sommaren igen, sade Kim med ett leende.

I efterhand kan det vara värt att notera att Häljarps SK’s F13-lag var det enda laget som inte förlorade sin match mot cupsegrande IBK Köping Ungdom.


Kim Petersson Sörensson och Johan Sivernäs var stolta över lagets bronsplats
Foto Ebba Sivernäs

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser