Annons

Första kvinnliga fackbasen hos IF Metall

I lördags håll IF Metall Nordvästra Skåne sitt årsmöte i Helsingborg och gäst samt mötesordförande för årsmötet var IF Metalls förbundsordförande Anders Ferbe.

Avdelningen som sträcker över åtta nordvästskånska kommuner valde för första gången en kvinnlig ordförande, 43-åriga Anna Fernebro från Landskrona valdes enhälligt till ordförande för IF Metall Nordvästra Skåne med 8000 medlemmar fördelade på cirka 400 arbetsplatser.

Annons
 

Anna Fernebro är till vardags anställd på Swep International AB i Landskrona där hon 1992 var med och startade den lokala fackliga klubben på arbetsplatsen. Hon blev invald i avdelningsstyrelsen 1997 och blev ledamot i IF Metalls förbundsstyrelse 2004.
Under sitt installationstal som ny avdelningsordförande sade hon bland annat att hennes ledord är ”Rättvisa”, att hon är ödmjuk inför uppgiften och oerhört hedrad över att få leda avdelningens arbete och att få vara med och forma en stark organisation som ska bygga på medlemmarnas delaktighet.

Övrigt som behandlades förutom sedvanliga årsmötesförhandlingar var ett bejublat kulturinslag i form av StandUp av och med Khalid Aden Geire.

Ombudsman Berner Lundgren erhöll hedersmedlemskap i IF Metall efter 25-års fackliga uppdrag inom organisationen.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser