Annons

Spännande retromöbler under klubban

Den som vill skapa en ny stil med retromöbler i hemmet ska vara med när Skånes Auktionsverk har en onlineauktion på tisdag. Ett stort antal teakmöbler av svensk och dansk design kommer att gå under klubban.
– Vi har spännande objekt av designers som Carl Malmsten, Sam Larsson och Poul Henningsen, säger Joakim Karlsson som ansvarar för onlineauktionerna på Skånes Auktionsverk.

Ett objekt med Landskronaanknytning är en gouache av Alma Hansson.
– Den är ett original och målningen är speciell. Hon har ofta målat av Citadellet och så även här. Men vinkeln är annorlunda och där är med mycket folk också vilket inte är helt vanligt, säger Joakim Karlsson

Annons
 

Den uppmärksamme noterar att det även vid denna auktion finns ett stort antal fickur med i katalogen över objekt som kommer att ropas ut.
– Det var en samlare som tyckte att uren som gick vid förra auktionen inbringade bra priser. Därför hörde han av sig till oss och nu har vi alltså ytterligare 121 fickur som ska ropas ut. Dock inte ett och ett, berättar Joakim Karlsson.

Visning äger rum i auktionsverkets lokaler på Ringvägen på måndag klockan 13.00-20.00 och onlineauktionen startar på tisdag klockan 18.00

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser